Dokunaklı Bir Hikaye
2026 7. kitabı
#okudumbitti "İnsanların Rex'in canını almış olması mümkün müydü?İnsanlar bunu yapabilir miydi? O can onlara ait değildi ki..." Merhaba kitap dostlarım.Bugün size @beyazbalinayayinlari'ndan çıkan,okurken insanın yüreğini burkan bir kitapla geldim. Gill Levis tarafından kaleme alınan 'Yavru Adında Bir Sokak Köpeği' Yazarın etkileyici,akıcı,dokunaklı anlatımı kitabın her sayfasına sinmiş ve okurken hep o köpeğin yanında olmayı, başını okşamayı istiyorsunuz.Gözlerinizin dolmasına engel olamıyorsunuz Kalbinizde çok derin bir iz bırakacak bu kitap emin olun. Hikâyemiz sokak hayvanlarının gözünden dünyayı,insanlığı sorgulamamızı sağlıyor. Kitapta yazar kesinlikle ajitasyon yapmıyor. Merhamet olayların akışı ile kendiliğinden uyanıyor okuyucuda. Konusuna gelecek olursak 'Yavru' isimli köpek sevgi dolu bir evde,bir çocuğun dostluğu ile mutlu mesut yaşarken çocuk dostundan ayrılarak sokağa terk edilir. Bir anda neye uğradığını şaşırır,çok bocalar.Çünkü o eve,çocuk dostuna alışkın bir köpektir ve sokaklar çok tehlikelidir.Zamanla kendini sokak köpeği olarak hissetmeye başlar ve çevresinde terk edilen diğer köpeklerle arkadaşlık bağı güçlenir ve onlarla birlikte hayata tutunur,ama gönlünde hep çocuk dostu vardır ve onu aramaya devam eder. İnsanların köpeklere yaptıklarını gördükçe insanlığı sorgulamaya ve onlardan uzak durmaya başlar.Bakalım çocuk dostu ile arasındaki o özel bağ onları tekrar bir araya getirmek için yeterli olacak mı yoksa kaderine boyun eğip bir sokak köpeği olarak yaşamına devam mı edecek? 'Yavru'yu neler bekliyor? Açlık,korku,yalnızlık,hayatta kalma mücadelesi,umut,sevgi,sadakat,yeniden bir araya gelme arzusu,kitabın güçlü temaları.Ayrıca yazarın betimlemeleri çok güçlü. 9 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinler severek okuyacaklardır. @beyazbalinayayinlari
Yavru Adında Bir Sokak KöpeğiGill Lewis · Beyaz Balina Yayınları · 20249 okunma