Güz Gözleri
2026 4. kitabı
__Merhaba arkadaşlar nasılsınız. Sizlere kalemini çok sevdiğim yazarın yeni basılab kitabı ile geldim. Şuan dijitalde yazdıklarını bile okuduğum bir yazar. Bu kitabını bitirdiğimde içimde tek bir cümle kaldı. İyi ki okumuşum ama keşke biraz daha uzun olsaydı demedim değil. Çünkü bir gecede bitti. Ne ara başladım, ne ara gözlerim dolu dolu son sayfaya geldim, gerçekten anlamadım. Selnur canım Selnur. Henüz çocukken ailesiyle birlikte geçirdiği bir trafik kazasında babasını kaybediyor. O an sadece babasını değil, hayata olan inancını da kaybediyor. İçinde büyüyen öfke her şeye yöneliyor hayata, insanlara ve hatta Yaradan’a bile. Onu bu karanlıktan çekip çıkarmaya çalışan tek kişiler annesi ve ablası. Karşısına bir adam çıkar. Ona aşık olduğunu sanıyordur. Güzel sözlerle, pahalı hediyelerle, ilgiyle kandırır. Ama Selnur’un dünyası yavaş yavaş kararıyor. Derken bir anda her şey yıkılıyor. Yaşadıkları kelimelerle anlatılamayacak kadar ağır. Defalarca uğradığı t*cav*z, maruz kaldığı şiddet. Gözlerim dolu dolu okudum. Ablası ve eniştesi onu yeniden ayağa kaldırıyor. Selnur artık Rabbine sığınıyor, tövbe ediyor. Yaralı kalbini onarmaya çalışarak okuyor, din kültürü öğretmeni oluyor. Kendini öğrencilerine adıyor. Özellikle kız çocuklarına. “Benim düştüğüm yere düşmesinler” diye, onların önünde bir duvar gibi duruyor. Ama bu cesareti onu sık sık nezarethaneye düşürüyor. Ve işte tam burada Mehmet giriyor hayatına. Polis amiri Mehmet. On çocuklu bir ailenin en büyüğü. Geçmişte sevdiği kadını toprağa vermiş bir adam. Selnur nezarethaneye her gelişinde dikkatini çeker çünkü Selnur ölen eşine çok benziyordur. Mehmet o her geldiğinde nezarethaneyi temizletir. Zamanla bir bağ oluşur. Mehmet evlenmek ister. Ama Selnur geçmişiyle, yaralarıyla, kendini eksik hissedişiyle çok korkar. Yine de kader onları bir noktada buluşturur ve ilk dini nikâh kıyılır. O sahne Ali yine yaptı yapacağını . Günler geçtikçe Mehmet, Selnur’un ölen eşinden ne kadar farklı olduğunu fark eder. Bu evliliğin sadece çocuk için olmadığını, kalbinin sessizce Selnur’a aktığını anlar. Nikah yaklaşırken gelinlik bakmaya giderler. Selnur kendini ona layık görmediği için sade bir gelinlik seçer. Ama Mehmet seçtiği gelinliği denemesini ister. Mehmet söyledikleri . Düğün olur, balayı için dağ evine giderler. Kapı çalar ve karşılarında komşu kızı vardır. İmalı bir şekilde kocasını süzdüğünü görür. Kocasını kıskanır. İçimden “Aferin sana” dedim. Ama mutluluk uzun sürmez. Bir sabah gelen telefon her şeyi altüst eder. Mehmet’in öldü sandığı eşi yaşıyordur ve ortaya çıkar. Hani derler ya şu uyur düşman uyumaz. Selnur’a acılar yaşatan o adam hapisten çıkar ve gölge gibi selnur'u takip eder. Sonlara doğru yaşanan bir olay var. Musa ah Musa Kalbimi en çok sen yaktın. Daha fazlasını anlatmıyorum. Ben susuyorum ama siz mutlaka okuyun diyorum.
Güz GözleriŞeyma Demir · Dokuz Yayınları · 202583 okunma