Umarım gidebileceğiniz bir yer olur :)
Herkesin, gidebileceği bir yeri olmalı. “Çünkü öyle bir an olur ki, insanın mutlaka bir yere gitmesi gerekir.”
Alıntı
··1 alıntı·
2 +1'leme
4.773 Gösterim
İnsanın gidecek bir yeri olsun dileği aslında bir adres değil, bir sığınak, bir nefes aralığı. Öyle an gelir ki bulunduğun yer üstüne çöker, duvarlar daralır, aynı cümleler aynı acıyı tekrarlar, işte o an yürümek gerekir, sadece ayakla değil, içindeki ağırlığı da alıp gitmek için. Gidecek yer bazen bir şehir değildir, bir insanın omzu olur, bazen bir dua, bazen deniz kenarında tek bir banka oturmak. Dostoyevski bunu biliyo, kaçmak değil bu, dağılmadan önce kendini toplamak, içindeki yangını büyütmeden söndürmek. İnşallah herkesin kapısını çalınca utandırmayan, sessizce oturunca bile iyi gelen bir yeri olur, ve oraya varınca ilk kez rahatça nefes alır.
Evet olmalı diyorum, çünkü çoğumuzun yok. Çok kısa bir süre önce fark ettim ki İnsan bazen kalabalıkların ortasında Gidecek hiçbir yeri olmadığını anlıyor.. 🌾
Yada umarım herkesin artık gitmeye ihtiyaç duymadığı bi yeri olur.
Böyle durumda aklıma ilk gelen bir ayet var: "Zaten ondan başka bir sığınakta bulamazsın." -Kehf 27 En gerçekçi sığınak diyebilirim ☺️
Bence herkesin kalabileceği bir yeri olmalı. Gidip de kalamayacağı bir yere gidilmenin anlamı olmaz çünkü.
Olduğumuz yerde değilizdir. Ondan bu başka yer arayışı.