Böyle ite köpeğe acımamak gerek :)
@Esat_OktayYILDIRAN_ (#294944212) Ben ahıska türküyüm yarım akıllı. Senden daha çok türküm fakat senin ve emsallerinin aksine türkçülük gibi kıytırık bir
1000k
··1 alıntı·
4.999 Gösterim
ly celal şengörde ırkçı veya burjuva yardakçısıydı xd onun dışında eline sağlık iyi yazı
Bulgaristan Türk’üyüm atalarım Bulgaristan’dan sırf Türk denerek sürgün edilmiş hatta aralarında çatışmalar yaşanmış. Tabiyet beyannamemde Türk yazıyor, Bulgaristan’da konuştuğum dil Türkçe. Türk olduğum için bu yurda gönderiliyorum. Sırf ırk üzerinden bir aptallık gütmediğim için “ırksız” gibisinden cahilce ifadeleri oluyor. Halkların kardeşliğini savunmak bizi ırksız yapacaksa insanlık tarihi için ırksızda oluruz. Ancak bu kültürümüz ve dilimiz için verdiğimiz mücadeleyi değiştirmeyecek, bu faşistsin ataları anadoluda tezek yakarken benim atalarım Türklük için komitecilik faaliyeti güdüyormuş(yalnızca insanların ırkına göre önyargısı ve bunu dünya görüşü haline getirenlere söylüyorum.) :d. Ben kendi benliğimi nasıl yaşattıysam aynı şekilde başka bir kültürün de yaşayabilmesi için canım pahasına mücadele ederim. Irkçılık, kapitalizmin emeği bölme çabasından bir şey değildir. Bu sistem bizleri maddi yaşamımızdan koparıp soyut şeylerle ne kadar oyalarsa o kadar sömürü artar. Ne kendi kültürümün ilerici taraflarını küçümserim ne de kendi kültürünün ilerici yanlarını savunanlarla dalaşmaya girerim. Aksine kucaklarım. Tarih silinen diller ve kültürlerle doludur. Silinen tarih insanlık için kayıptır. Mesela benim açımdan Bulgaristan’a düşman olmak saçmalıktan öte değildir. Savaştıran, kırdıran ve ayıran Bulgaristan egemen sınıflarıdır. Halk yalnızca hedefe odaklanmış cahil bir sürüdür. Biz bu sürü halini yıkmaya çalışıyoruz..
Helal olsun Türk kardeşim bu tipler aklını kullanmıyor umarım okur da akıl eder karanlıklar içindeler. Benim babaennem in annesi Ahıska Türküdur bin yıldır din ve kavim olarak akraba olmuşuz bunlar Selanik Yahudilerinin zihniyetine mensublar
Elhamdülillah, biz her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Batıl "davaları" olan faşolar aramıza giremez. 🌹
1 yanıtı göster
Tebrik ediyorum kardeşim seni . Ben kürdüm bu arkadaş milliyetçilik ayağına bütün Kürtlere hareket edebileceğini sanıyor ama gram tarih bilgisi yok kulaktan doğma bilgilerle yalan yanlış ortalıkta çirkin hakaretlere yorumlar yağdırıyor senin yazdıklarini okumak bir kez daha Türk ve Kürt kardeştir dedirtti bana sağol
👍