2026 5. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 14:14
Özgür Balpınar'dan çocuk edebiyatına nefes aldıran üçlü serinin ilk kitabı: Göğü Yere İndirelim. Deniz, başarılı ve zeki bir çocuk olmasına rağmen davranış problemleri göstermeye başlar. Anne babası ne yapsak ne etsek derken Bahar Hanım'la tanışırlar ve Deniz'in bir değişikliğe ihtiyacı olduğu sonucu çıkar. Bunun için de öğrenci değişim programı ile Deniz'in iki aylığına başka bir ülkeye gitmesine karar verilir. Kura sonucu ile Deniz'e Afrika'nın Kongo bölgesinde Mbuti kabilesinde bir ailenin yanı çıkar. Nasıl olacak derken Deniz Afrika'ya, Afrika'daki ailenin çocuğu da Denizlerin evine gelir. Kitapta Deniz'in Mbuti kabilesi ile maceralarını okuyoruz. Deniz ülkesine dönerken artık eski Deniz değildir. Gökyüzünün ne olduğunu öğrenir. Kitap çok güzeldi, hem kabile hakkında bilgiler öğreniyoruz hem de bir çocuğun bambaşka bir ülkede ailesinden uzak olarak kendini nasıl geliştirdiğini görüyoruz. Üzücü yanı, bunu gerçek hayatta yapamayız. Kimse küçük çocuğunu bilmediği bir yere gönderemez çünkü burnumuzun ucundayken bile koruyamıyoruz onları. Serinin ikinci kitabında bu sefer de Deniz'in yerine gelen Afrikalı çocuğun yaşadıklarını okuyacağız, yakın zamanda okumayı düşünüyorum
Göğü Yere İndirelimÖzgür Balpınar · Timaş Genç Yayınları · 20162,222 okunma