Merhabalar Efendim.
Sizlere severek okuduğum Kırık bir kalp serisinin final kitabı Gerçek Aşkın Laneti kitabı ile geldim.
2. Kitabın sonunda Evangeline kapıyı açar ama işler hiç beklediği gibi gitmez ve yüzündeki miğfer laneti kalkan Kaos tarafından ısırılarak öldürülür. Seri boyunca sahip olacağı dilek hakkı için kapıyı açmaya uğraşan Jacks, Eva'nın öldüğünü gördüğünde dilek hakkını istediği şey için değil Evangeline'ı tekrar hayata döndürmek için kullanır. Ama bu kullandığı dilek hakkı ondan en değer verdiği şeyi götürür, Evangeline'i... Evangeline bütün yaşadıklarını unutturan bir hafıza kaybı yaşar. Uyandığına ise kendisini ona kocası olduğunu söyleyen Apollo'nun kollarında bulur.
Seriyi büyük bir kalp kırıklığı yaşayarak bitirdiğimi söylemek istiyorum. İlk iki kitabını çok severek okudum gerçekten. Ama bu kitap.. tam anlamıyla bir kalp kırıklığı. En azından son yarısı. Yazarın Caraval serisinden beri Jacks karakterini sevmediğini ve onun kendi kitabında bile mutlu olmasını istemediğini düşünüyorum. Çünkü bu kitapta çok gereksiz de bazı şeyler. Niye olmak zorundaydı bir türlü anlam veremediğim bir sürü yeni olay yaşandı. Bu kitap final kitabı ve bu hikaye Jacks ve Eva'nın hikayesi ama yazar final kitabında başrol karakterleri sadece 20 sayfa vermekle yetinmiş ve ne olduğu belirsiz adına 'mutlu' denilen ama hiç de mutlu hissettirmeyen bir son yazmış..
Bu kitapta en sevdiğim şey Jacks'ın ağzından bölümler okumak ve onun duygularını, ne hissettiğini sonunda anlayabilmekti. 2 kitap boyunca acaba Eva'yı gerçekten seviyor mu diye düşünmekten başıma ağrılar girmişti. Ama bu kitaptaki Jacks bölümleri ile bu şüphelerin hepsi bitti. Ve kesinlikle en sevdiğim kısımlardı. Bir diğer sevdiğim kısım ise Eva'nın ne olursa olsun, ucunda ölüm tehlikesi bile olsa Jacks'ı sevmekten bir an bile vazgeçmemesi ve onun için çabalamasıydı. BU ÇİFT DAHA İYİ BİR FİNAL KİTABINI HAKEDİYORDU! Eva Jacks'ı unutmuştu. Ama Jacks yine ondan uzak duramadı ve ona zarar gelmemesi için uzak durmak istese de her zaman onun yanında buldu kendini. Onu öldürmek isteyenlerden korunması için ona savunma dersleri verdi. Eva'nın da zihni Jacks'ı hatırlamıyordu belki ama kalbi hiçbir zaman onu unutmadı. Sahneleri o kadar güzeldi ki her diyaloglarını postitlemek istedim. Bebek çiftim benim yaa En sonunda hatırladığında ise sonuna kadar onun için mücadele etti. Bu yorumu yazarken bile ağlayasım geliyor, yazar sen hiç mi acımadın bu çifte? Apollo malı ve Aurora gereksizi yüzünden asıl çifti okuyamadık bile. Başrol onlar mıydı Eva ve Jacks miydi belli değil. İnanın son 2 sayfaya kadar kurgu mutsuz bitiyordu. Bütün okurların büyük bir hasretle beklediği sahneleri yazar sadece 2 sayfada vermeye layık görmüş. Elma meselesi ise o kadar açık uçlu ki.. Sanki yazar unutmuş bunu açıklamayı da son sayfada aklına gelmiş ve öylesine bir şey atayım diye yazmış. Çok sinirliyim çok! En azından bi 30 sayfa daha yazsaydın da gerçekten mutlu olduklarını hissedebildeydik. 'Mutlu son' diye yazılınca mutlu olmuyor. Bir de ekstra novella yazılacakmış ama o kitapta kitabın ana çiftini değil başka karakterleri içerecekmiş galiba. Bu da yazarının bile kendi karakterini sevmediğinin en büyük kanıtı bana göre.Onu öldürmek isteyenlerden korunması için ona savunma dersleri verdi. Eva'nın da zihni Jacks'ı hatırlamıyordu belki ama kalbi hiçbir zaman onu unutmadı. Sahneleri o kadar güzeldi ki her diyaloglarını postitlemek istedim. Bebek çiftim benim yaa En sonunda hatırladığında ise sonuna kadar onun için mücadele etti. Bu yorumu yazarken bile ağlayasım geliyor, yazar sen hiç mi acımadın bu çifte? Apollo malı ve Aurora gereksizi yüzünden asıl çifti okuyamadık bile. Başrol onlar mıydı Eva ve Jacks miydi belli değil. İnanın son 2 sayfaya kadar kurgu mutsuz bitiyordu. Bütün okurların büyük bir hasretle beklediği sahneleri yazar sadece 2 sayfada vermeye layık görmüş. Elma meselesi ise o kadar açık uçlu ki.. Sanki yazar unutmuş bunu açıklamayı da son sayfada aklına gelmiş ve öylesine bir şey atayım diye yazmış. Çok sinirliyim çok! En azından bi 30 sayfa daha yazsaydın da gerçekten mutlu olduklarını hissedebildeydik. 'Mutlu son' diye yazılınca mutlu olmuyor. Bir de ekstra novella yazılacakmış ama o kitapta kitabın ana çiftini değil başka karakterleri içerecekmiş galiba. Bu da yazarının bile kendi karakterini sevmediğinin en büyük kanıtı bana göre. Ama ne olursa olsun bu serinin yeri bende hep ayrı olacak. O yüzden okumanızı Jacks ve Evangeline ile tanışmanızı çok isterim.