2026 5. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 17:26
".....Hiç kimse Hz. Muhammed'in prensiplerinden daha ileri bir adım atamaz. Avrupa'ya nasip olan bütün başarılara rağmen, bizim konulmuş olan bütün kanunlarımız, islam kültürüne göre eksiktir. Biz Avrupa milletleri medeni imkanlarımıza rağmen Hz. Muhammed'in son basamağına varmış olduğu merdivenin ilk basamağındayız. Şüphe yok ki, hiç kimse bu yolda O'nu geçemeyecektir." Konu: Bu kitapta, bir yandan çetin bir dönemde İslam'ı araştırıp bulmuş, Kur'an'ı ve Hz. Muhammed'i( s.a.v. ) okumuş, anlamış ve teslimiyet gösterip, müslüman olmuş olan Goethe'nin saklı kalmış gerçekleri okurken, bir yandan da İslam dini ve Hz. Muhammed (s.a.v.) ile ilgili hayranlık dolu sözlerini keşfedeceksiniz Goethe "Bu eserin sahibi müslüman olduğu şüphesi reddetmez." "İnsanlık sahip olduğu her şeyi Hz. Muhammed'e borçludur." "Allah'ın Kur'an'da söyledikleri hakikatdir." "Ben tarihte örnek olacak bir insan aradım, Hz.Muhammed'i buldum." "Dinde temel olarak insanın başına Allah'ın takdir etmediği hiçbir şey gelmez." "Kur'an'ın Peygamber'e semadan indirildiği bu mübarek geceyi ben niçin hürmetle kutlamayayım?" "Ben Kur'an'ı Kerim'e okuduğum için değil, Hz. Muhammed inandığı için inanıyorum." "Hepimiz İslam'da doğuyoruz ve ölüyoruz." diyerek bizzat Müslüman olduğunu ve İslamiyet'i seçtiğini kendi ifadeleri ile dile getirmektedir.
İslâm / GoetheArif Arslan · Öteki Adam · 201650 okunma