2025 19. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2025 17:53
Yılın ilk yorumuyla birlikte herkese merhabaa! Aralık’ta okuduğum Kızıl Kardelen Serisi’nin devam kitabı Güneşin Aşık Olduğu Kız ile geldim bugün. İlk kitapta Kardelen ve Kara Bey’i açığa çıkmak üzere olan gerçeklerin ortasında bırakmıştık. Bu kitapta ise geçmişin perdesi aralanıyor, acı dolu gerçekler bir bir açığa çıkıyor ve çiftimizi hem kendileriyle, hem de birbirleriyle verecekleri büyük bir mücadelenin içine atıyor. Bu kitaptaki en çarpıcı detay karakterlerin gelişimiydi bence. O ilk kitaptaki beni sinir krizlerine sokan Kara Bey’in zamanla bambaşka bir adama dönüşmesini, pişmanlığını ve Kardelen’i geri kazanma çabasını okumak o kadar zevkliydi ki… Kardelen ise ilk kitaptaki o çekingen ve özgüvensiz genç kız değildi artık. Ailesi, kocası, aşkı, kendi özgürlüğü ve vatanı için kanının son damlasına kadar savaşan, güçlü bir Osmanlı kadınıydı. Kocasının gölgesinde kalan bir bey karısı olmak yerine o hırçın ve özgür ruhunu daima koruması ve asla kendinden taviz vermemesi hem çok güzel hem de çok özeldi bence. Bu kitapta yan karakterlere de çok daha fazla yer verilmişti. Onların hikayelerini o kadar merak ediyordum ki buna çok sevindim. Alp, Sinan, Kağan, Murat ve onların acı/tatlı aşkları… İçlerinden favorim ise kesinlikle Sinan’ın ilişkisiydi. Ha bir de Mahinur ve Kuzey vardı. Hikâyelerinin daha detaylı anlatılmamasına üzüldüğüm ama az daha detaya girilse kahrolacağımı bildiğim o çift… Finale gelirsek… Bir çok detayın arasında öyle bir şey öğrendim ki şu an bile hâlâ onun şokunu ve hüznünü yaşıyorum. Beni bu noktada yatıştıran tek şey serinin bağımsız olarak devam edeceğini öğrenmiş olmam. Uzun lafın kısası; birbirinden farklı karakterleri ve tarihten ilham alan, macera, romantizm ve tutku dolu kurgusuyla elinizden bırakamayacağınız bir seri arıyorsanız kesinlikle okumalısınız! Seri Tarihi kurgu Zoraki evlilik 🩶 Nefretten aşka Romantizm Dram Güçlü kadın İslamî unsurlar Şeyma Demir
Güneşin Aşık Olduğu KızŞeyma Demir · Dokuz Yayınları · 2022465 okunma