bir simyacı olmaya çalıştı ve başarısız oldu
2026 4. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 20:59
Spoiler içerir! Liliko da bir zamanlar, toplumun "çirkin" diye damgaladığı kadınlardan biridir. Sonra nasıl olduysa kader onu bir kadının karşısına çıkarır ve bu kadın Liliko'nun olağanüstü bir kemik yapısı olduğunu fark ederek Liliko'yu kelimenin tam anlamıyla yeniden yaratır. Liliko kulağı ve kasık bölgesi dışında acılı ve zorlayıcı estetik operasyonları geçirir. Tabii estetik operasyonları burada sonlanmaz, derisinde soyulma ve bozulma oluşmaması için gittiği klinikte her seferinde düzenli tedavi ve bakım görmesi gerekir. Liliko, tedavilerini aksatmadan uzunca bir süre Japonya'nın en popüler kızlarından biri oluverir. Mankenlik yapar, film çeker, şarkı söyler ve halkın istekleri doğrultusunda hareket etmeye devam eder. Ama bir süre sonra tedavilerin yan etkisi ve ilerleyen yaşıyla beraber Liliko'da bozulmalar oluşmaya başlar. Böylelikle Liliko sonsuza dek genç kalamayacağını ve halka istediğini veremeyecek duruma geldiğinde unutulup gideceği gerçeğiyle yüzleşir. Bunlar olurken Liliko'nun duygusal yönden aşırı dengesiz hallerine de tanık oluruz. Bazen kafası aşırı iyi olurken, bazen de aşırı bunalımda olup kendisine ve çevresine zarar verirken görürüz. Örneğin bir kadının yüzüne asit döktürme seviyesine gelebilecek kadar kafayı yediği anlar bile yaşanır. Ayrıca o sırada gördüğü tedavilerden midir bilmiyorum ama ciddi baş ağrılarıyla da boğuşur. Baş ağrılarından kurtulmak için ilaç üstüne ilaç alır. Gördüğü estetiklerden mahvolmadıysa bu ilaçlardan dolayı iç organları mahvolmuştur diye tahmin ediyorum. Bu olaylar baş gösterdikten kısa süre sonra Liliko'nun vücudu yaralarla kaplanmaya başlar ve ünü yavaş yavaş yok olur ta ki kara geçmişiyle ilgili bir kaç dosya medyaya düşene kadar.. Liliko'nun kötü geçmişini eleştirenler olsada böyle magazinel bir olay halkın hoşuna gider ve Liliko herkesin hayranlığını tekrar kazanır. Bir tür skandal ve dedikoduların kraliçesi olarak.. Liliko bu haberlerden sonra yanına bir silah alarak son kez izleyici karşına çıkmaya karar verir. Tabii, o ara Liliko'nun vücudu batmış durumda. Bu durum baştan aşağı yapılan bir makyajla kapatılmaya çalışılır ve sahneye çıkmayı bekler. Yanındaki silah ne için diye soracak olursanız, anladığım kadarıyla, Liliko ağrılardan dolayı çatlayacak dereceye gelen kafasını uçurmak gibi bir plan yapar. Bu şekilde halka unutulmaz bir şov sunup hiç unutulmayacağını sanır. Aptal. Halkın en iğrenç yönlerine tanık olmuşken topluluğa böyle bir hizmet vermenin ne anlamı var be Liliko? 15 dakika sonra her şeyi unutur bu halk, ölümüne bile doğru düzgün üzülmezler. En fazla acırlar sana, ki ben okurken sana çok fazla acıdım, kızdım. Ama neyse ki böyle bir aptallık yapmaktan vazgeçtin ve mahvolmuş vücuduna rağmen hayatına devam etme cesareti gösterdin. Bu yazdıklarım Helter Skelter'ın özetinin özetiydi ve daha anlatmadığım bir sürü detay var. Sadece bu anlattıklarım hakkında bile konuşulacak çok fazla konu olması peki.. Çok basit gibi gelebilir ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim: kendinizi sevin, özellikle kadın arkadaşlar. Toplumun güzellik standartlarına ayak uydurmak zorunda değilsiniz unutmayın ki güzellik, başkalarının çizdiği sınırlara sığmayacak kadar geniş bir kavram. Bu yüzden kendinizi varolan güzellik standartlarıyla ya da erkek bakış açısıyla, acımasızca değerlendirmeyi bırakın artık. Kendi içsel mutluluğunuzu ve sağlığınızı düşünün. Eminim ki şu dünyada kafayı güzellikle, gençlikle bozmuş ve manyağa bağlamış binlerce Liliko var. Umarım en yakın zamanda sistemin dayattığı bu acımasızlıkları aşıp kendinize ve başkalarına zarar vermeyi bırakırsınız.. Son olarak okuyacaklara şunu söylemek isterim ki: Helter Skelter'ın başından sonuna kadar yer yer aşırı çıplaklığa ve midenizi bulandıracak türden cinsel sahnelere yer verilmiş. Bu uyarımı da yaptığıma göre incelemeyi burada noktalıyorum ve iyi okumalar diliyorum.
Helter SkelterKyoko Okazaki · Carlsen-Comics · 200513 okunma