2026 1. kitabı
#okudumbitti Benim gibi Türk Edebiyatı aşığıysanız tek kelimeyle bayılırsınız. Tam bir film tadında muhteşem bir kitap. Aziz Nihat kendine iyi bir gelecek sağlamak için çok çabalamış sonrasında memur olabilmiş ve tek istediği düzgün bir ailenin terbiyeli ve ahlaklı kızıyla evlenmek olmuş. Hayatında her şey yolunda ilerlerken karşısına ahlaklı, terbiyeli ve güzeller güzeli Nigar çıkmış. Bu iki insan öyle uyumlu öyle iyi anlaşıyorlarmış ki evlenmeye karar vermişler. Ta kiii bir kaç yıl sonra karısı Nigar’ın ilgisi azalıp yatak odasındaki pencereden kalkmayana kadar.. Aziz Nihat bu pencere de ne var ki böyle eşim sabah uyanır uyanmaz orda kitap okuyor, orda dikiş dikiyor diye işkillenmeye başlıyor ve pencereden bir sabah kendisi de bakmaya karar veriyor birde ne görsün karşı pencerede bir kıpırtı ve perdenin arkasında genç bir adam? Sonrasında olaylar gelişmeye başlıyor. Mehmet Rauf mükemmel bir gözlem yeteneğini ortaya koyuyor, insan psikolojisi ve aile temaları, 1900lü yıllar ve mahalle ortamları çok detay şekilde anlatılıyor. İnsanı o kadar içine çekiyor ki sanki kitabı okumuyor da karşısında izliyor. Muhteşem ötesiydi. Uzun zamandır Türk edebiyatı okumuyordum bana öyle iyi geldi ki. İş bankası bu kitabı günümüz Türkçesiyle yeni çevirmiş ve 1.baskısını almış bulundum. Bu tarz sevenlere kesinlikle öneririm
KâbusMehmet Rauf · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2026113 okunma