2026 15. kitabı
Mutlu pazarlar herkese @binyazarbinokur ekimi olarak bu ay kar/kış kitapların okuyalım dedik, benim kitaplığımda hepsini okumuş olduğum için kızımın kitaplığından #kurtprenses 'i ödünç alıp okudum Çok güzel bir kitaptı. Eskiden ailece seyrettiğimiz pazar sineması kuşağındaki filmleri izler gibi okudum kitabı. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen 2012 The Speessacers National Book ödülü adayı ve 21013 The Waterstone's Children's Book ödülü adayı olmuş. İngiltere'de yatılı okulda okuyan üç arkadaştan biridir Sophie. Annesini doğru dürüst hatırlamaz çünkü çok küçükken ölmüştür. Babası ile güzel hatıraları olsa da onu da hayal meyal hatırlar. Çünkü o da küçükken ölmüştür. Akrabası olmadığı için annesinin bir arkadaşı vasisi olmuş onu yanına almıştır. Sophie 'nin okul parasını verse de daha fazla onun için para harcamak istemez. Delikli kazak ile dolaşır her ve kadar öğretmenleri kızsa da. Rüyalarında karlı bir orman görür Sophie. Böyle bir yere gitmek ister hep. Aklından geçen yer ise Rusya'dır. Okul kısa tatilde çocukları eğitim için farklı yerlere göndermektedir. Tesadüf mü diyelim yoksa kaderin planı mı ... Sophie ve iki arkadaşı Rusya'ya gidecektir. Vasisinin izin vermeyeceğini bildiğinden arkadaşı izin kağıdını imzalar. Onların maddi durumu oldukça iyi olduğu için giysilerini de paylaşırlar Sophie ile. Yolculuk tuhaflıklar ile başlar . St. Petersburg yerine karlarla kaplı bir ormanda bir saraya giderler. Prenses olduğunu söyleyen bir kadın arkadaş aradığı için onları çağırdığını söyler . Ancak işin aslı çok başkadır. Sophie beyaz bir kurt görür ve onu çağıran seslerini duyar oysa prenses orada kurt olmadığını söyler. Davranışları da gariptir. Evin ve geçmişte ortada yaşayanların hikayeleri de ilginçtir. Sophie yavaş yavaş burası ve kendi geçmişi hakkında gerçeği öğrenirken prensesin de göründüğü gibi biri olmadığı ortaya çıkacaktır.
Kurt PrensesCathryn Constable · Altın Kitaplar · 201434 okunma