Puan vermedi·392 syf.····Okunma: 11 Ocak 2026 18:28 #tadındaaşkvar
#tuğbaatıcıcoşar
"Bir mutfakta sadece mis gibi kokular ve lezzetli yemekler yoktur.Savas alanına dönüşme potansiyeli ve tezgahında aşk mayası da vardır."
Balım’ın bu hayatta en sevdiği yer mutfağıdır. Kendisine ait olan restorantında yaptığı yemekler herkesin dilindedir. Çok başarılı bir aşçı olan Balım, özel hayatında ise bir o kadar başarısızdır. Eski sevgilisi yüzünden bazı problemler yaşamaktadır.
Bir gün restorantına gelen müşterinin yemeğine yaptığı eleştiri ile adama gıcık olur. Balım o karşılaşmanın hayatının değiştireceğinden ise habersizdir.
Kenan’ın amacı aslında Balım ile tanışıp onu bir yarışma için birlikte katılmaya ikna etmektir. Ancak çok yanlış bir yerden giriş yapar ve genç kadını sinirlendirir. Kenan bunu telafi etmek için sürekli Balım’ın karşısına çıkar ama ikili bir araya geldikleri her anda tartışmaya başlarlar.
Kenan yanlış bir yolla da olsa Balım’ı yarışmaya katılmaya ikna eder ancak birlikte hazırlanmak hiç kolay olmayacaktır. Önceleri yan yana bile gelmeye tahammülleri olmayan ikili zamanla aralarındaki çekime karşı koyamazlar.
Balım’ın ise geçmişten gelen güven problemleri vardır. Bu güvensizlikleri her ne kadar istemese bile Kenan ile olan ilişkisine yansıtır. Kenan ise bu inat, sorunlu, tatlı ve güzel kadının hakkından gelmekte kararlıdır. Peki bu gelgitli birliktelikten nasıl bir ekip ortaya çıkacaktır?
‘Tadında Aşk Var’ tam da adı gibi çok tatlı bir kitap. Balım ve Kenan atışmaları ile birbirlerini yemekten yemek yapmaya fırsat bulamıyorlar. Bebek gibi seven erkek karakterleri okumayı ayrı bir seviyorum. Kenan da tam böyle biri. Balım’ın güvensizlikleri ve çoğu zaman gereksiz kaprislerinin üstesinden tüm iyi niyeti ve yakışıklılığı ile geldi Sabır timsali Kenan bizi aşka inandırmaya ne hakkın var senin
Ayrıca arkadaşları Esra ve Engin’de çok tatlı bir çift oldular. Her baş karakterin böyle yakın arkadaşlara ihtiyacı var. Gözümün önünden o mutfak sahneleri geçe geçe romantik komedi dizisi izler gibi okudum kitabı. Ayrıca canım vanilyalı kekte çekmedi değil
Bol atışmalı, bol yemekli, sıcacık, samimi ve yüzünüzde bir gülümseme bırakacak bir kurgu arıyorssnız bu o kitap. Yetişkin içerikli olduğunu da söylemeden geçmeyeyim. Yazarın bütün kitaplarını okudum ve çok
seviyorum, benim için ayrı bir yerde
kesinlikle. Yeni kitaplarda görüşmek
üzere