FitzChivalry, Chivalry’nin piçi. Kral Shrewd’ın torunu ancak ona hiç bir zaman bir torun, prens ve hatta kraliyet ailesinden biri gibi davranılmadı ama sahip çıkıldı..Chade, Burrich, Kral Shrewd, Soytarı, Verity, Patience, Kettricken ve daha niceleri.Böylelikle 15 yaşına geldi.
Kralın adamı oldu, suikastçısı ve kanında taşıdığı sihir ise hem faydalı hem zararlı oldu çünkü İrfan insan sihri ancak İzan hayvan sihriydi ve Fitz ne yazık ki ikisini de kullanabiliyordu.Ne yazık denmesinin sebebi ise İzan kullanıldığı zaman kendisi artık insan olmaktan çıkar ve hayvanlaşırdı.İşkencecisinden kurtardığı kurt yavrusu Gecegözleri ile kurduğu bağ, insanlığını güçleştiriyordu.
Amcası ve aynı zamanda veliaht Verity’nin yardımlarıyla irfanı kullanmayı, yeni kurdu Gecegözleri ile de izanı kullanmayı öğreniyor Fitz.Kral Shrewd’ın yaşadığı dayanılmaz acılarla kendisini çeşitli otlar, dumanlar ve çaylarla uyuşturması ve bunu üstüne bir de oğlu prens Regal’in intikam savaşlarında haddini iyice aşmasıyla hem saraydakiler hem de Altı Dükalık halkı için tehlike çanları çınlamaya başladı.
Bir yandan ilk aşkı Molly ve Celerity.Bir yandan insanlığı için önemli olan irfan ve vahşi tarafını beslemekten vazgeçemeyen izan.Bir yandan kralına verdiği sözü tutmak zorunda olmak ancak Regal’in planlarıyla baş etmek için ölümden ve öldürmekten kaçamamak.Bir yanda kraliyet ailesinden olmak ancak piç olduğunun asla unutulamayacak olması.
Hep iki arada bir arada Fitz.Hep iki ucu boklu değnek anlayacağınız ama mücadelesi o kadar iyi ki, destekçilerinin onu ne olursa olsun bırakmaması, hep yanında olması o kadar muazzam ki.Son 200 sayfa anlatılmaz yaşanır hele o son..
Fitz’in hikayesini iyi ki okumaya karar vermişim çünkü bu kadar iyi bir şeyle karşılaşacağımı tahmin etmemiştim, bilseydim bu kadar bekletmezdim okumayı.Neyse geç oldu, güç olmadı ve ne yazık ki serinin son kitabına geçiş zamanı geldi.Bakalım Fitz’i daha neler bekliyor, daha nelerle mücadele etmeye devam edecek, daha nasıl hayatta kalmak konusunda ısrarcı olacak göreceğiz.