2026 7. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 00:00
Kitap önce 6 aylıkken evlatlık alınmış ve daha sonra alındığı aileye geri verilmiş Arminuta’nın hikayesini anlatıyor. Arminuta’nın ilk ailesi ve sonraki ailesi ile yaşadıklarını, ait hissedememe ve hatta ne hissedeceğini bilememe durumlarını basit ama çarpıcı bir şekilde okuyoruz. -spoiler- Arminuta’nın hikayesi gerçekten yürek parçalayan bir hikayeydi. Kitapta en çok Arminuta ve Adriana’nın kardeşlik bağlarını sevdim. Aralarında oluşturdukları özel bağ bana çok geçti. Zamanla daha da yakınlaşmaları ve birbirleri için neredeyse her şey olmaları çok gerçekti. Öyle ki bu bağ sayesinde Adriana’nın altına kaçırma sorununun tamamen çözülmesini istedim. En sevdiğim karakter Adriana oldu, bence çok orijinal bir karakteri vardı. Kıvrak zekası ve deli cesareti ile yaptıkları okurken hep gülümsetti. Ayrıca maalesef okumaktan rahatsız olduğum bir konu vardı. Arminuta ile Vincenzo arasındaki ilişki. Aralarında başlayan cinsel ilişkiyi okurken kardeş olduklarını bir an bile unutamadım. Böyle bir durumun yaşanmamasını, Vincenzo’nun da tıpkı Adriana gibi Arminuta için harika bir kardeş olmasını isterdim. Abilik yaptığını görmek, Arminuta’nın cinsellik yerine bu hissi tattığını, üçünün birlikte eğlenerek hayatın acılarından biraz olsun uzaklaştıklarını okumak isterdim. Ve böylece ölmesi gerekmezdi. Ölmesine sevindim diyemem fakat hikayelerinin devam edememesi yerinde oldu. Arminuta’nın hissettikleri, yaşadıkları ne acı. Kitabın sonralarına gelirken keşke biraz daha hayatlarına tanık olabilseydim diye düşündüm. Ailenin keşke mutlulaşan bir hikayesi olabilseydi. Ya da hepsi aslında Arminuta’nın geri verilene kadar yaşadığı kadar güzel bir hayata sahip olabilseydi. Arminuta ile Adriana yetişkin olurken yaşadıkları maceraları biraz daha okusak da güzel olabilirdi. Arminuta belli ki hep olduğu gibi aklı başında bir yetişkine dönüşmüş. Tabii bazı şeyler içerde bir yerlerde hiç değişmez. Son olarak kitabı okurken sürekli Arminuta’nın gerçek ismini öğrenebilmeyi bekledim. Keşke kitap bitmeden ismini bilseydik. Arminuta olarak anılmak yerine gerçek ismi ile var olabilseydi.
Duygu ve Düşünce
Geri Verilen KızDonatella Di Pietrantonio · Domingo Yayınevi · 20254,277 okunma