Puan vermedi·116 syf.····Okunma: 25 Ocak 2026 00:11 Birbirine emanet edilen, beraber yolculuk yapan Lennie ve George’nin arkadaşlığıyla içimizi ısıtıp sonuyla içimizde yara olarak kalan fareler ve insanlar da Lennie’nin üzerinden saflık simgeleniyor.
Lennie, yumuşak ve güzel bulduğu her şeye dokunmak isteyen iri yarı, çok güçlü aynı zamanda da çok saf, yaptığı şeylerin kötü bir şey olduğunun farkına varamayan küçük bir çocuktan farksız. George ise ufak tefek daha akıllı daha doğrusu normal biridir, Lennie’yi yanından hiç ayırmayıp ona sahip çıkar. Beraber çiftlikte işçilik yapıp para biriktirmek isterler. En büyük ve tek hayalleri kendi arazileri olması ve yaşamlarını kendi arazilerinden sürdürmeleridir. Lennie tüm saflığıyla, istemeden sürekli başlarını belaya sokar.
Bundan sonrası spoiler olacağından okuduğunuzda daha iyi anlayacağınız ve etkileneceğiniz kısımlardan söz etmeyeyim.
Yazarla İnci eseriyle tanışmıştım kalemini çok sevdiğimi o incelememde belirtmiştim bu da en az onun kadar güzel bir kitaptı. Bir oturuşta bitirebileceğiniz akıcı bir kitap.
Keyifli okumalar dilerim.