·656 syf.··Beğendi
···Okunma: 25 Ocak 2026 18:18 8 yıl süren çalışmalar ve bekleyişin ardından dünya çapında yılın en çok beklenen kitabı: SIRLARIN SIRRI.
Dünyaca ünlü simgebilim profesörü Robert Langdon, uzun yıllardır tanıdığı ve yeni ilişki yaşamaya başladığı noetik bilimci Katherine Solomon ile Prag’da konuşmacı olarak bir konferansa davet edilir. Katherine, yüzyıllardır süregelen inançları çürütecek ve insanın bilincine dair keşiflerin yer aldığı çarpıcı bir kitap yayınlamak üzeredir.
“Öldüğümüzde ne olur? Bilinç nedir?”
Ancak Katherine’in Prag’da konferansa davet edilmesinin sebebi kitabın tanıtımı değildir. Doktor Gessner, meslektaşı Solomon’un insan bilinci üzerine yaptığı çalışmaları çok yakından takip etmektedir ve önceden planlanan bu davet her şeyi başlatan olay olur. Konferansın sabahında ise Katherine kitabıyla beraber kayıplara karışır.
“Gerçek nedir?”
Prag’ın büyülü sokaklarından tarihine kadar gizemli bir yolculuğa kapılarını aralayan kitapta olaylar film şeridi gibi büyülü bir şekilde gözlerinizin önünden geçiyor. Yazar okurlarını; bilim ile dinin ve geçmiş ile geleceğin iç içe geçtiği, gizli örgütler, yapay zekâ ve teknolojiden Prag’ın efsanevi yaratıcısını koruyan Golem’ine kadar her detayın yer aldığı bir kitapla başbaşa bırakıyor. Başından sonuna kadar soluksuz okuduğum ve bir an olsun elimden bırakamadığım, olay örgüsünün ilmek ilmek işlendiği ve finali ile kusursuz birleşen bir kitap oldu benim için. Mutlaka herkese okumasını tavsiye ederim.
Not: Gerçek demişken: Romandaki tüm sanat eserleri, semboller, belgeler ve adı geçen kuruluşlar gerçek; tüm deney, teknoloji ve bilimsel sonuçlar ise gerçeğe uygundur. Benden söylemesi :)