Kişisel gelişim kitapları okurken kendimi geri zekalı gibi hissediyorum. Bence aşk romanlarından sonra en gereksiz tür
Aşk romanlarından önce gelir çoğu, profesyonelce hazırlananlar hariç. Doğan Cüceloğlu ve Üstün Dökmen kitapları gibi.
Uğur Batı bunuda ekleyebiliriz.
Doğru
Bu hangi yazarı okuduğunuza göre değişir, Metin Hara vb birini okuyorsanız öyle hissetmeniz normal. ''Sen aslansın var ya istesen dağları delersin'' sözleriyle dolu hava gazı kitapları okuduysan da bu şekilde düşünmen yine normal. Bilimsel araştırmaları esas alan, psikoloji ve davranış bilimleri ile bir şeyler öğreten/anlatan kitaplar kişisel gelişim kitabıdır çünkü açık bir zihne bir şeyler öğretebilir ve kişi açıksa gelişim sağlar, ''Sen istedikten sonra her şey mümkün be koçum'' diyen sözde kişisel gelişim, gerçekte sadece motivasyon kitabı olan türü okuduysan birçok ön yargılı bilgisiz insanın yaptığı hataya düşerek böyle konuşman da yine normal.
Önceki 2 yanıtı göster
"Bilimsel araştırmaları esas alan, psikoloji ve davranış bilimleri ile bir şeyler öğreten/anlatan kitaplar kişisel gelişim kitabıdır" "kişi açıksa gelişim sağlar," Bu kadar iyi tanımlanamazdı. Tebrik ederim. Ek olarak kaliteli olanların uslubu bilimsel ve ağır olabilir. Örn: Bilişsel davranışçı terapi kitapları var. Anlatım tarzı olarak biraz ders kitabına benzeyebilir Özetle: Kişisel gelişim kitaplarının çoğu çöp. İyi olanların ise çoğu tanınmıyor maalesef.
2 yanıtı göster
Katılmıyorum
Bu yorum görüntülenemiyor
Yüzde doksanından fazlası öyle.