Sisifos Söyleni
2026 1. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 22:09
Sisifos, tanrıların paryası, güçsüz ve ayaklanmış Sisifos, düşkün durumunun tüm enginliğini bilir: İnişi sırasında bunu düşünür. Bunalımını oluşturan açık görüşlülük aynı zamanda yengisini de tüketir. Fransızca aslından çeviren Tahsin Yücel ise kitap hakkında şöyle diyor: Burada insan düşüncesinin son sınırlarına getirildik. Sözcüğe tam anlamı verilerek bu yapıtta her şeyin öze bağlandığı söylenebilir. Sisifos Söyleni, 1957 Nobel Edebiyat Ödülü almış. Kitap 159 sayfadan ve dört bölümden oluşuyor. Bir de Ek kısmı var. UYUMSUZ USLAMLAMA Uyumsuz ve İntihar Uyumsuz Duvarlar Felsefesel İntihar Uyumsuz Özgürlük UYUMSUZ İNSAN Don Juancılık Oyun Fetih UYUMSUZ YARATIM Felsefe ve Roman Kirilov Yarınsız Yaratım SİSİFOS SÖYLENİ EK:FRANZ KAFKA'NIN YAPITINDA UMUT Ve UYUMSUZ (...) Tanrıların, hep yeniden aşağıya yuvarlanacak olan taşı tepeye çıkarmakla cezalandırdıkları Sisifos, cezasını bilinçli olarak kabullenmiştir, tekrar yuvarlanacağını bildiği hâlde taşı bütün gücüyle yukarı taşır. (Arka kapaktan)
Sisifos SöyleniAlbert Camus · Can Yayınları · 202011,3bin okunma