2026 3. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 22:24
“Senin iyiliğin için söylüyorum…” İşte tam da bu cümleyle başlayan, ama insanın içini yavaş yavaş kemiren davranışları anlatan bir kitap bu. Duygusal zorbalık çoğu zaman bağırmaz, çağırmaz, iz bırakmaz… Ama insanın özgüvenini, kararlarını, kendine olan inancını sessizce tüketir. Bu kitap, işte tam olarak bu görünmez yaraları anlatıyor. Okurken fark ettim ki bazı insanlar “iyilik” maskesiyle hayatımıza girip bizi yönetmeye, suçlu hissettirmeye, yetersiz hissettirmeye çalışıyor. Ve biz bunu çoğu zaman sevgi sanıyoruz. Kitap; ilişkilerde, aile içinde, arkadaşlıklarda hatta iş hayatında bile maruz kaldığımız manipülasyonları örneklerle anlatıyor. En güzel yanı da sadece sorunu göstermekle kalmıyor, nasıl sınır koyacağımızı ve kendimizi nasıl koruyacağımızı da öğretiyor. Bana en çok şunu düşündürdü: Her güzel söz sevgi değildir. Her “senin için” diyen gerçekten senin için konuşmaz. Kendini sürekli suçlu hisseden, yetmediğini düşünen, “ben mi abartıyorum?” diye kendini sorgulayan herkesin okuması gereken bir kitap. Bu kitap biraz can yakıyor… ama aynı zamanda insanı uyandırıyor.
Duygusal Zorbalık - “Senin İyiliğin İçin Söylüyorum"Müthiş Psikoloji · Destek Yayınları · 2025153 okunma