Puan vermedi·496 syf.··Beğendi
· İngiltere'nin kırlarına uzanıp gökyüzünü seyretmeye var mısınız ? Düşün önüme o zaman yolumuz uzun ! :))
Güzel ama burnu tam bir karış havada Bathsheba'ya amcası ölünce büyük bir çiftlik kalır. Weatherbury'ye gelip çiftliğin başına geçen Bathsheba kendini bir anda çalışkan çoban Gabriel, zengin çiftçi Boldwood ve yalancı Çavuş Troy'un aşk üçgeninin ortasında bulur. Bende matematik sıfır hiiiç bu üçgenin iç acılarının toplamını bulmaya çalışmadım, takıldım çalışkan, sabırlı, aşık çoban Gabriel Oak'ın peşine ve çok eğlendim. Birlikte yemyeşil, uçsuz bucaksız kırlarda koyunları otlattık, onları yıkadık, yünlerini kırktık, fırtına yaklaşmadan hasadı kaldırdık çiftliğin işi bitmez çok yorulduk ama sabreden derviş muradına erermiş arkadaşlar!..
Thomas Hardy beni aldı çılgın kalabalıktan uzakta bir çiftliğe götürdü iyi ki de götürdü bolca oksijen depoladım ortama bayıldım.
Pastoral ve trajik unsurları harmanlayıp üzerine aşk acısı ve ihanet serpiştiren yazar Thomas Hardy bu kitabıyla üne kavuşmuş. Filmi de varmış ne güzel, hadi siz dönün ben biraz daha yıldızları seyredeceğim.
Tavsiyedir efendim.