···Okunma: 25 Ocak 2026 23:20 ''Dedektif Hulda Hermannsdottir serisinin ilk kitabı olan Karanlık; okunması kolay, akıcı bir dille yazılmış olan bir Kuzey polisiyesi.
Hikâyemizde İzlanda'dayız. Dedektif Hulda 64 yaşında artık emekliliği yaklaşmış, iş arkadaşları tarafından asla aralarına alınmayan, varlığı ve yokluğu kimse için bir şey ifade etmeyen yapayalnız birisidir. Bir gün amirinin Hulda'dan emekliliğine erken ayrılmasını istemesiyle her şey değişir. Hilda yıkılmıştır çünkü onu hayata bağlayan tek şey yaptığı iştir ve bu beklediğinden daha erken bir zamanda son bulacaktır. Amiri Hulda'nın kendisini iyi hissetmesi için meslek hayatının son iki haftasında çözülemeyen vakalardan birine bakabileceğini söylemesiyle olaylar gelişir.
Hulda, İzlanda'ya sığınmacı olarak gelen Rus uyruklu bir kız olan Elena'nın deniz kenarında ölü olarak bulunduğu fakat çözüme kavuşmayan davasını yeniden incelemeye başlar ve bizleri İzlanda'nın soğuğunu iliklerimize kadar hissedeceğimiz, yer yer heyecan yer yer ise gerilimin bizi sayfalara kilitleyeceği bir okuma sunuyor.
İlk baştada bahsettiğim gibi okuması oldukça kolay ve akıcı bir kitap Karanlık. Sonu şaşırtmalı mı derseniz eh işte diyebilirim, belki de ben çok fazla polisiye kitabı okuduğumdan katili öğrenince çok şaşırmadım ama o kadar ince bir ayrıntı vardı ki katilin kim olduğunu öğrendiğimde açıkçası vay beee demeden edemedim. Kitap ile ilgili olarak daha da şaşırtıcı olan ise yazar kitabı öyle bir yerde bitiriyorki ikinci kitabı okumak için sabırsızlanıyorum. Eğer okursanız eminim siz de öyle hissedeceksiniz.''