Kitap, Abdullah Bey ve ailesini anlatıyor. Eşi İffet Hanım, oğulları Mehmet ve Kenan.
İffet Hanım kanser hastası ve bir sigorta hastanesinde tedavi görüyor.
Mehmet küçük oğlu Abdullah Bey'in. Edebiyata olan ilgisinden bu bölümü okuyor ve dünyayı kurtarabileceğine dair bir inancı var. Büyükleri bu durumu onun gençliğine veriyor ve bundan böyle hissettiğini düşünüyor.
Büyük oğlu Kenan ise tam bir umutsuz vaka. Ailesi mütedeyyin olmasına karşın Kenan tam tersi bir yol tutturmuş gidiyor. Hovardaca bir yaşama sahip. Alkoller, mekanlar, arkadaşlar... işsiz güçsüz sadece vakit geçiriyor. Bir de nişanlısı var Kenan'ın sürekli ayrıl barış olduğu. Annesi hastanedeyken bir kere bile ziyaret etmiyor Kenan.
Seyfi Bey diye biri var mahallede. Bir mekanı var. Kenan buraya gide gele borç batağına saplanıyor. Seyfi Bey'in bu borçları silebilmesi mümkün, sadece bir şartı var: Abdullah Bey'in evini ona satması. Seyfi Bey anlaştığı birkaç kişiyle beraber çok büyük bir kumarhane açma niyetinde bu mahalleye. Evini satmayan tek kişi Abdullah Bey hem de evinin değerinin misliyle fiyat sunmasına rağmen (!) Abdullah Bey, kumarhaneyi duyunca evini satmıyor, Kenan ise bu borçtan kurtulmanın tek yolunun bu olduğunu düşünüyor ama babasını ikna edemiyor. Bununla birlikte olaylar gerçekleşiyor. Ev satılacak mı? Kenan doğru yolu bulabilecek mi? Abdullah Bey'e ne olacak? İffet Hanım iyileşebilecek mi?..
Güzel kitaptı. Çocuk kitabı olabileceğini pek düşünmüyorum fakat belli bir yaştan sonra gayet okunabilir.
Kitapla ilgili tek eleştirim, sonunun aceleye gelir gibi yazılması, biraz daha ağır işlenerek bir roman olabilirdi, sondaki konular çok hızlı ve ani şekilde gelişti. Tam kitaba alışıltığım sırada kitap bitmiş oldu...
Konu itibariyle güzeldi, bir derdi vardı, bu yönünü beğendim kitabın.
Vesselam.
Bir Avuç AteşHasan Nail CanatAyşenur V.
Bir Avuç AteşHasan Nail Canat · Genç Timaş Yayınları · 2020349 okunma