Puan vermedi·276 syf.··Beğendi
···Okunma: 21 Nisan 2025 00:02 İçinden geçenlerle dışarıya dökülenler arasında zıtlıklar olan, sevdiği kadının peşinde dolanmak ve biraz da annesinin ölümünden sonra karmaşık duygularla dolan hayatına anlam verebilmek için içine doğduğu ve inandığı hayattan hızla uzaklaşan bir genç adam.
İnandığı hayat hakikat miydi bundan şüphe etmek, bu şüphenin doğurduğu vicdan azabıyla debelenmek ve hiç kapanmayan tövbe kapısının önüne gelmeye utanmak arasında gidip gelen karakterimiz kitap boyunca içsel çatışmalarla kıvranıp duruyor.
Son zamanlarda 'manifestlemek, ağzımızdan çıkan her şeye dikkat etmek, almak kabul etmek' gibi yoğun duyduğumuz bir isteme kültürü oluştu, iste bu kültür bu kitapta vücut buluyor. Aşık olduğu kadınla yan yana geldiği her an karakterimizin aklından hep aynı şey geçiyor, gözünün önüne hep aynı sahne geliyor. Gelin görün ki kitabın son sayfasında bu kehanet ufak bir eksikle de olsa gerçekleşiyor. Dua kapısı, eksik dua, ağzımızdan çıkan sözler, misal aleminde uyuyan ihtimaller...
Kitapta beni en çok etkileyen kısım karakterin annesinin ölümü üzerine yazdığı yazı oldu. Hem yalın ve kuru hem de yoğun ve derin bir anlatım. Müthişti gerçekten.
Bol bol içsel konuşmaların, ruhsal çatışmaların yer aldığı bu kitabı eminim sizler de seveceksiniz ve satırlar arasında kendi hayatınıza çarpan cümlelerle karşılaşacaksınız.