Kitaba geçmeden önce kitabın yazarı Burak İhsan hakkında görüşlerimi söylemeden geçemicem.
Her kitaba şans vermeyi özellikle az okunmuş kitapları henüz kimse fark etmeden ilk değerlendirenlerden olmayı çok seviyorum. Kitabı okumadan önce yazar hakkında biyografiyi okumak adetimdir. Arka kapaktaki fotoğrataki sert bakış biraz ürpertse de yazarla aynı neslin insanı olduğum, benzer çocukluk anılarına sahip olduğum, benzer yaşantıları yaşamış olduğumu fark ettiğim için ve en önemlisi kendimden bir şeyler bulabildiğim için yakınlık hissetim.
1. Ekonomi ve finans okuyan birinin bu derece güçlü bir kaleminin olması bana 2 şey düşündürdü. Ya yanlış bölüm seçti ve asıl ilgi alanından kopamadı, ya da bilinçli olarak ekonomi okuyup edebiyatla birleştirdi. Değim gibi bizim neslin insanı puanı nereye yeterse orayı yazan, ailesini memnun etmek için ailesinin istediği bölümü okuyan bir nesil. Eminim yazarın ilkokul ortaokul ve lisede en başarılı olduğu ve en sevdiği ders türkçe ve edebiyattı. Çocukluğundan beri kitap okudu. Yoksa böyle mükemmmel cümle ve tespitler çıkmazdı ortaya diye düşünüyorum. Ayrıca ekonomi tarihiyle ilgili yazıları yazarın bildiğimi aktarma isteği diye yorumladım. Çünkü kitap kurgusuyla pek uyuşmayan bilgilerin uzun uzun verilmesi ilgili olmayanları sıkabilir. Evet, buradaki genç suphi hiç şüphesiz yazarın kendisiydi
2. Yazmak bir sanattır. Sanatçı, içindeki tüm coşkuyu çeşitli şekillerde başarılı bir şekilde aktarabilen kişidir. Edebiyat alanında sanatın muazzamlığı bana göre sanat sahibinin derdiyle orantılıdır. Derdi olan yazar, içi dolan boşaltmak ister, kendilerini anlayacak gönüllere ulaşmak ister. Bu kitapta okuduklarım sırdan bir kalemden çıkmış gibi değildi. Bu yüzden çok ama çok mutluyum çünkü henüz keşfedilmemiş bir hazine bulmuş gibi hissediyorum
3. Kitap kurgu olarak çok akıcı ve sürükleyici bir eserdi. İstanbul aşıkları için benzersiz bir kurguydu. Karakterlerin iç dünyası da başarılı şekilde aktarılmıştı.
Kimlere hediye edilebilir?
90 larda çocuk olanlara
İstnbul aşıklarına özellikle kadıköy karaköy taraflarında büyüyenlere
Nostalji sevenlere
Haziran KalsınBurak İhsan · Eksik Parça Yayınları · 202124 okunma