2026 2. kitabı
Evladım Sana Diyorum Okumaları - Ocak ayı Bu okuma grubunda bir adet çocuk/genç edebiyatından, bir adet de yetişkin edebiyatından kitap okuyoruz. Mirasın Yükü çocuk edebiyatı altında okuduğumuz bir kitap. Henüz tahlilini yapmadık ama incelemeyi yapmak istedim. Kitap Hindistan'da bir şehir olan Bhopal'de yaşayan küçük çocuk Amil Gujar ve onun yaşadığı trajik bir olaydan bahsediyor. Amil'in büyük büyük dedesinin birinci dünya savaşı zamanında "yaptığı" ihanetten dolayı ödenmesi gereken bir aile borcu var. Bu yüzden hiç tanımadığı bir aile olan Gupta'lar adına çalışması için tıpkı babası gibi daha 10 yaşındayken evinden koparılır. Götürüldüğü eski bir atölyede 8 yıl boyunca yaşamak zorunda kalacağı düşüncesiyle Amil üzüntüye kapılır. Atölyeden bir çıkış yolu ararken büyük büyük dedesinin savaş zamanı kaleme aldığı günlüğünü bularak geçmişiyle bağ kuran Amil, çektiği bütün çilelerin neden kaynaklandığını dedesinin günlüğünü okuyarak öğrenir. Dedesinden miras kalan rüzgarın yönünü öngörebilme yeteneğinin Amil'e neler yaşattığını okumak güzel bir deneyimdi. Çocuk kitabı olmasına rağmen okurken yer yer altını çizdiğim, ilham aldığım ve sorular sorduğum kısımlar oldu. Ayrıca bunun 12-15 yaş çocuklara hitap edecek bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Mirasın YüküTim Walker · Çikitap Yayınları · 2025330 okunma