Cumhuriyet’in ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk, halkın dini metinleri anlayarak okuyabilmesini önemli bir mesele olarak görmüş. Bu düşünce doğrultusunda, Kur’an’ın Türkçe olarak açıklanması için resmî bir çalışma başlatılmış ve bu büyük görev dönemin önemli din âlimlerinden Elmalılı Hamdi Yazır’a verilmiş. Elmalılı’nın kaleme aldığı “Hak Dini Kur’an Dili”, sadece bir çeviri değilmiş; ayetlerin anlamını, arka planını ve mesajını detaylı şekilde anlatan kapsamlı bir tefsir olmuş. Böylece eser, hem dini ilim açısından hem de Türkiye’de Kur’an’ın anlaşılmasına yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak kabul edilmiş.
Benim okumuş olduğum Yasin-i Şerif kitabında kullanmış olduğu kelimelerin bazılarını anlamak için araştırma içerisine girmem gerektiğini fark ettim elbette bu durum mevcut duygumda kopukluklara sebep oldu, bazı bölümlerde de dua sayısı ve gerçekleştiği takdirde karşılığındaki sonuçları önden bilircesine yönlendirmede bulunması sorgulamama sebep oldu. Annemin okuduğu ve elinden düşürmediği kitap olması, gözüm kapalı okumama en büyük sebeplerden biridir. Mekanı cennet kalbi bana miras.