Herkese merhaba
Bugün sizlere çok tatlı bir tavsiye ile geldim daha doğrusu sizleri dünyalar tatlısı iki küçük kahraman ile tanıştırmaya geldim
Hazırsanız Cücünnü ve Ecünnü'nün köylerine misafirliğe gidiyoruz.
Çok uzak köylerden birinde, birbirini çok seven ama yıllardır çocuk hasreti çeken bir karı koca yaşarmış, bu iyi kalpli çift umutlarını hiç kaybetmeden her gün çocukları olması için dua ederlermiş.
Gel zaman git zaman bizim çiftin duaları kabul olmuş ve tam altı tane bebekleri olmuş
O günde sonra iyi kalpli çiftin evinden neşe ve huzur hiç eksik olmamış, babaları hergün tarlaya çalışmaya gider anneleri de evde yemek hazırlar ve çocuklara bakarmış
Günler mutluluk içinde geçerken çocuklar da kocaman olmuşlar ve bizim bıcırıklardan iki tanesi tüm köyün gözdesi olmuşlar Cücünnü cesur ve meraklı Ecünnü ise sakin ve çok zekiymiş, köyde onları sevmeyen yokmuş.
Bir gün anneleri Cücünnü ve Ecünnü'yü yanına çağırmış onlara taze pişirdiği ekmekten vermiş ve bunu babalarına götürmelerini söylemiş, anneleri çocuklar kaybolmasın diye yolu da iyice tarif etmiş ve yolda hiçbir yere takılmadan sadece tarlaya gitmelerini tembihlemiş. Bizim afacanlar da düştüler yollara az gittiler uz gittiler dere tepe düz gittiler, tarlaya gidene kadar da ne maceralar yaşadılar bir bilseniz en sonunda da tarlaya vardılar.
Tabi bizim afacanlar burada da boş durmadılar Cücünnü'nün merakı tarlada neler açtı başlarına birde dönüş yolunda öyle bir macera yaşadılar ki anlatmakla bitmez, bizim iki afacan cesaretleri ve zekaları ile tüm köyün kahramanı oldular
Sizde bu iki afacanın maceralarına ortak olmak isterseniz mutlaka bu güzel köye misafir olarak gelmenizi tavsiye ederim