2026 9. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 13:59
##okudumbitti YAZAR: MARAL ATMACA YAYIN: EPHESUS Herkese merhaba Bugün sizlere Maral Atmaca’nın Sarkaç adlı romanıyla geldim. Çocuklukta yaşanan travmaların insan ruhunda bıraktığı derin ve yıkıcı izleri merkezine alan, karanlık ve sert bir roman diyebilirim Hikâye, sessizliğiyle ayakta kalmaya çalışan Farah ve delilikle sınanan Gurur üzerinden ilerliyor. Farah Tozlu, çocukken yaşadığı kaçırılma travmasının gölgesinde yaşayan, insanlarla arasına mesafe koymuş bir karakter. Onun sarkaçla kurduğu bağ , korkularını bastırmanın ve zihnini susturmanın tek yolu hâline geliyor. Gurur Kalender ise küçük yaşta ailesini kaybetmiş, abisinin uyguladığı sistemli şiddetle ruhsal olarak parçalanmış biri. Çok sayıda psikiyatrik teşhisle “Deli Kral” olarak anılması , onun toplumla olan kopukluğunu daha da derinleştiriyor. Zekâsı ve kontrolsüz öfkesiyle romanın en çarpıcı karakterlerinden biri. Ezeli düşman iki ailenin yolları bir nişan gecesinde kesişiyor Gurur’un nişanlısı Leyla’nın Tozlu ailesine ait fabrikada ölü bulunmasıyla hikâye intikam eksenine kayıyor Gurur’un Farah’la yaptığı evlilik, duygudan uzak, planlı bir hamle olarak başlasa da zamanla aşk tüm dengeleri altüst ediyor. Sarkaç, travma, intikam ve aşk arasında gidip gelen ruhları anlatan, akıcı diliyle kolay okunan ama etkisi uzun süren bir roman. #ALINTILAR "Doğru insan damdan düşer gibi hayatımıza düştüğünde bize feleğimizi şaşırtır." "Gülmek sana çok yakışıyor çocuk, nefretle kalbi kirletme."
Sarkaç 1Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 20251,078 okunma