bu kitap bana hiçbir şey katmadı.
2024 1. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2024 00:00
selamlarr! ani bir kararla sevdiğim bir serinin kitaplarına inceleme yazmaya karar verdim çünkü pek okuyucusu yok. unutmadan serinin adını da vereyim; Hannah Lynn'den Yunan Kadınları serisi. seri adı üstünde yunan mitlerinde geçen hikayeleri olayları yaşayan kadınların gözünden anlatıyor. tam olarak nesnel bir kaynaktır diyemeyeceğim çünkü tarih yazımı biraz da yoruma dayalıdır özellikle de söz konusu tarih, taraflı destanlar üzerinden işliyorsa. artık kitabı anlatmaya başlayabilirim... (serinin diğer kitapları: Bir Spartalı’nın Kederi Themiskyra'nın Kraliçeleri) Kitabımız mitolojiyle en alakası olmayanının dahi ismini duyduğu bir öykü aslında: Medusa. Bir Athena rahibesinin Tanrı Poseidon tarafından tecavüz edildiği için lanetlenip canavara dönüşmesini anlatıyor. Özetle bu. Hiç mitoloji bilmeyenler sadece ufak yerlerde bahsi geçen şeyleri anlamayacaktır o da küçük bir google aramasıyla halledilebilir diye düşünüyorum. Benim yorumlarıma gelecek olursak... pek güzel düşüncelerim yok aslında bu kitaba karşı. şahsen bu kitabı okuyup da yazarın diğer kitaplarını almaya nasıl karar vermişim bilmiyorum. mitolojik bir retell yazacaksan en kolayı medusanın hikayesini yazmaktır bence o yüzden basitti. bir de aynı hikayeyi zibilyon kere duydum; tamam kardeşim, aslında medusa suçlu değilmiş, hep şuç tanrılardaymış, hırs güç falan ee? kurgudan bağımsız bence dili de çok basitti, hiç okuma zevki vermedi. kitabı okuyalı 2 yıl oldu o yüzden sadece aklımda kalanlarla yazdım bu yorumlarımı. ama okurken sıkıldığımı, vasat bir kitap diye düşündüğümü hatırlıyorum. Şimdii en önemli kısıma gelelim; ne şanslıyız ki serinin tüm kitapları birbirinden bağımsız, herhengi bir sırası yok. O yüzden bu kitabı atlayabilirsiniz!!! naçizane tavsiyem bu kitabı okumamanız amaa çok istiyorsanız, medusayla alakalı hiçbir şey bilmiyorum en azından biraz mitolojik genel kültürüm olsun diyorsanız okuyabilirsiniz. ama seveceğinizi garanti edemem. bu kadardı. umarım incelemem güzel olmuştur çünkü deneyimsizim bu konuda. görüşmek üzere.
Athena'nın ÇocuğuHannah Lynn · Eksik Parça · 2023108 okunma
En düşük puan veren benmişim🙄