2026 20. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2026 17:04
Herkese Merhaba Bugün sizlere Kelt Masalları kitabının yorumu ile geldim Ocak ayının sıradaki kitabı 2020 yılı basımlı 188 sayfalık bir kitap •Kelt dünyasının o sisli, puslu atmosferi ile gizemli dünyanın kapılarını ardına kadar açan buram buram büyü kokan Kelt Masalları ile devam ediyorum. •Avrupa’nın en savaşçı ama bir o kadar da hayalperest halkı Keltlerin o meşhur ince mizahı ve mistik dünyası tam 24 masalda toplanmış. Her masalın kendine has, o masalı anlatan şahane çizimlerle anlatılması da tam bir görsel şölen. Sizin için favori dört masalımı özetledim, kaydırmalı postta da çizimlerini görebilirsiniz: •Connla ve Genç Peri Kızı: Her şey ateş saçlı kahramanımız Connla’nın, başkalarının göremediği o büyüleyici peri kızını görmesiyle başlıyor. Kız onu ne ölümün ne de yaşlılığın uğradığı "Ölümsüzler Diyarı"na davet etmesiyle başlayan bir masal. Connla'nın elindeki o bitmeyen sihirli elma detayı ve sonunda batan güneşe doğru gidişleri aşırı büyüleyici. •Olwen’in Talibi: Bu masal tam bir "imkânsız görevler" dosyası. Kilhuch’un güzeller güzeli Olwen’e kavuşmak için dev babasının önüne koyduğu o çılgın şartları yerine getirmesi gerekiyor. İşin içine Kral Arthur ve o efsanevi şövalyeleri de dahil olunca olay masaldan çıkıp epik bir maceraya dönüşüyor. •Zorda Kalan Hikâyeci: "Benim anlatacak bir masalım yok" diyen bir adamın başına gelen tekinsiz olaylar... Keltler diyor ki; eğer senin anlatacak bir masalın yoksa, hayat sana unutamayacağın bir tane yaşatır! Adamın o gece yaşadıklarını okurken hem gerildim hem de o kurnazca anlatıma bayıldım. •Bir de yanında öyle güzel bir ayracı var ki, Keltlerin o düğümlü motiflerini sayfa aralarında görmek okuma keyfini ikiye katlıyor •Masallar sadece çocuklar için değildir; bazen büyüklerin de biraz sihire ve o kadim bilgeliğe ihtiyacı olur... Sizin en sevdiğiniz masal kahramanı tipi hangisi? Periler mi, devler mi yoksa kurnaz köylüler mi? Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Kelt MasallarıAnonim · Maya Kitap · 2020105 okunma