·608 syf.····Okunma: 29 Ocak 2026 23:54 İlk fantastik kitabım. Basımı uzun zaman öncesine ait olan bu kitap kütüphanemde okunmayı bekliyordu. Seri olduğu için heyecanlıydım 3 kitap yazacak kadar ne olabilir diyordum! Ama bırakın üçü beş bile yazılır.
Kurgu şahane, hikaye inanılmaz akıcı. Tek nefeste, bi oturuşta bitmemek mümkün değildi bende öyle yaparak hakkını verdim.
Hikayemiz Efsan’nın doğum günü gecesiyle başlıyor genç kızımız kardeşinin aldığı hediye biletle hayranı olduğu bir grubun konserine gitmek için kardeşiyle birlikte evden çıkıyor.
Efsan yaşına göre ailesinin baskısı yüzünden dışarıda olmayı, özgür olmayı, kendi kararlarını kendi verebilmeyi maalesef başaramıyor. Tam tüm bunlara bir direniş gösterdiği olaylı bir gece kardeşiyle birlikte sessiz sedasız evden çıkıyorlar.
Basit bir konsere gidip eğlenip geri döneceklerdi. İlk defa dışarı çıkacaklardı, özgür olacaklardı, hayranı olduğu o grubu belki de sahnenin en önünden izleyecekti… Lakin bunların hiçbiri mümkün olmadan gece iki kardeşin başına bir felaket getiriyor. Efsan kendini farklı bir evrende buluyor.
Bu evrende midede kelebeklerden tutun, ellerin arasından çıkan büyülere kadar tek nefeste okunacak bir çok olay yaşanıyor. Efsan bu evrenden kurtuluyor mu sorusu ise :) bilinmiyor.
Bence ilk defa fantastik okumak için doğru bir karardı