·272 syf.····Okunma: 30 Ocak 2026 00:34 | "We choose our sex, our color, our country, and then we look around for the particular set of parents who will mirror the pattern we are bringing in to work on in this lifetime."
| "The more self-hatred and guilt we have, the less our lives work. The less self-hatred and guilt we have, the better our lives work, on all levels."
Yukarıda gördüğünüz iki alıntı ve daha nicesi üzerine kurulmuş bir kitaptı "You Can Heal Your Life".
Yazar, 'outer effect of a deep inner problem.' - yani 'derin iç sorunun dışsal etkisi' cümlesi aracılığıyla aktarıyor anlatmak istediklerini. Ayrıca 'negatif duygulardan arınmak' için yazılan çeşitli etkinlikler ve örnekler de var sayfaların içerisinde.
Hep aynı vurgunun üzerinden ilerleyen bir yazı olmuş bence.
"Geçmiş değişmez, gelecek ise bizim şu anki fikirlerimiz ile şekillenir."
Sanırım bu alıntıya kitabın hemen hemen tüm bölümlerinde denk geldim.
Sonuç olarak, bu tarz kitaplardan büyük bir tatmin beklemek belki biraz hata olabilir. Yazarın hayata bakış açısını görmek ve göstermek istediği mesajları anlamaya çalışmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
İlginç bir yanına da değinelim kitabın: Her organımızın içimizde sakladığımız bir sorundan / travmadan kaynaklanan kusurları olabileceğini savunuyor Louise Hay. Elbette doğru olan yanları vardır, tamamıyla reddetmiyorum bu görüşü ancak eğer fiziksel sorunlarımızın tek sebebi psikolojik sıkıntılarımız olsaydı bilime ihtiyaç duymazdık. Bütün bedensel hasarlarımızı tıp bilimine bile ihtiyaç kalmadan kendimizce halledebilirdik. Henüz böyle bir durumun olmayışından ve olamayacağını düşündüğümden kaynaklı az önce bahsetmiş olduğum yazarın varsayımı bana pek de doğru görünmedi.
Kısacası, çoğu kısımda konunun fazlaca uzatıldığını ve çok sıkıldığımı hissettim. Maalesef bana göre keyifli ve faydalı bir kitap değildi.