HAMİDE YEŞİLYURT~BENİ DELİ EDİYORSUN~
Selam.Bugün sizlere kalemini çok sevdiğim,her okuduğum kitabından ayrı bir zevk aldığım sevgili yazar_hamide_yesilyurt ‘un son kitabı #benideliediyorsun ile geldim.Tam bir romantik~komedi film tadındaydı diyebilirim.Kurgu şahaneydi,zaten yazarın anlatımına da bayılıyorum.Eh durum böyle olunca kitap aktı gitti.Leonardo ve Maria arasındaki çekime bayıldım.Hele o birbirlerine laf sokmaları yok muydu kahkahalar attırdı.Aralarındaki ilişkinin bir anda değil de yavaş yavaş başlaması da ayrı bir güzeldi.Leonardo’nun o çapkın hallerinden çıkıp kıskanç ve aşık adam hallerine dönüşmesi de ayrı bir güzeldi.Tabi bilim insanı olan Maria’nın da kabuklarını kırmasını ve aşık kadın hallerini okumak güzeldi.Okurken keyif alayım,beni güldürsün aynı zamanda da güzel bir aşk kurgusu olsun diyorsanız işte bu kitap o kitap…
Maria Jones,kendini işine adamış,yaptığı her şeyi planlı yapan,düzenli,zeki,idealist bir doktor ve bilim insanıdır.Onun için kariyeri hee şeyden önce gelmektedir ve hayatında duygulara yer yoktur.Attığı her adımı aklıyla atmaktadır ve hiç erkek arkadaşı olmamıştır.Bu durum çalıştığı iş yerinde de söylentiler çıkmasına sebep olmuştur.
Leonardo La Timer,zengin,başarılı,yakışıklı ve öz güveni yüksek bir mimardır.Ama çok da çapkındır.Onun için her şey bir eğlencedir ve aşka inancı yoktur.Ama son yaptığı çapkınlıkla başa fena halde derde girer.Babası tüm imkanlarını elinden alır ve kendini düzeltmesini söyler.
Maria ile Leonardo aslında birbirlerini yıllardır tanımaktadırlar ama onlar farklı dünyaların insanları olduğu için pek bir arada olmamışlardır.Ta ki Leonardo çok sarhoş olup Maria ile aynı taksiye binip Maria’nın evinde sabahlayana kadar.Şimdi ikisinin de içinde düştükleri durumdan kurtulmak için birbirlerine ihtiyaçları vardır ama en çok da Leonardo’nun.Leonardo,Maria’ya anlaşmalı sevgililik teklifinde bulunur.Maria bunu başta kabul etmez çünkü en yakın arkadaşının kardeşidir ve ailesine yalan söylemek istemez.Ama Leonardo öyle bir teklifle gelir ki Maria anlaşmayı kabul eder.Birlikte Maria’nın evinde yaşamaya başlarlar ama basit bir oyun olarak başlayan ilişki zamanla yön değiştirir ve olanlar olur.