2026 8. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2026 12:21
Kitabın adı: Atatürk'ün Can Dostu Salih Bozok Atatürk'ü Anlatıyor Yazarın adı:Salih Bozok Sayfa sayısı:160 Kitabımız ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluktan itibaren arkadaşı dostu can yoldaşı ve 3 kuşaktan akrabası olan Salih Bozok Atatürk'ü anlatıyor. İlk subaylık yıllarında beraberlerdir 1908 yılında hürriyetin ilanından sonra yolları yine selanik'te kesişir. Atatürk'ün onu daha o yıllardan "ömür boyu yoldaşı" olarak seçtiğini gösteren ilginç bir sahne vardır: Selanik'te meşhur Olimpos Gazinosu'nda oturdukları bir akşam Mustafa Kemal sofradaki dostlarına ileride nasıl iktidara geleceğini anlatır sonra da orada bulunanlara gelecekteki görevlerini açıklar. Masadakiler Fuat Bulca, Nuri Conker, Fethi Okyar ve Salih Bozok hayretle onu izler. Herkese görev bölümü yapıldıktan sonra sıra Bozok'a gelince Salih der;"seninle hiç ayrılmayacağız seni kendime Yaver yapacağım" masadakiler sorar:"Peki sen ne olacaksın?" Yanıt kısadır: "Ben size bu görevleri verecek adam olacağım." Gerçekten de öyle olur Salih bozok'la Atatürk'ün ölümüne kadar hiç ayrılmamışlardır. Ve o gün o masada olanların hepsine o gün söyledikleri görevleri vermiştir yani dediğini yapmıştır. İşte Salih Bozok birebir yaşadığı olayları Atatürk'le mektuplaşmaları )kendisi ve diğerleri) yazmış. İyikide yazmış Ulu önder Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan binlerce isimsizleri ve komutanlarımızı saygıyla anıyorum ruhları Şa'd olsun.
Atatürk'ün Can Dostu Salih Bozok Atatürk'ü AnlatıyorSalih Bozok · Pozitif Yayınları · 202551 okunma