2026 5. kitabı
Benim yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu. Gece Yarısı Kütüphanesi aşırı popüler olduğu için hiçbir zaman elim okumaya gitmedi. Radley Ailesi hakkında gördüğüm birkaç yorumda konunun aşırı demode, klişe olduğundan bahsedilmişti. Ben zaten vampir temasını seven bir insanım, o yüzden bana demode gelmedi. Zaten kitap yeni yazılmış bir kitap değil sadece ülkemizde yeni çevrilmiş bir kitap, yazıldığı dönemde de popüler bir temaydı. Akıcı, kolay okunan bir yazım diline sahip, okuyucuyu içine çekiyor ama bir yandan da nasıl desem doğru olur bilmiyorum ama basit geldi, konular yüzeysel kalmış ve detaylandırılmamış.Tekrar tekrar dönüp okumak isteyeceğim ya da sürekli aklımda dolanacak bir kitap değildi. Onun dışında yoğun okumalar yaptığınız bir dönemde araya girebilecek hoş bir kitap. Ben okurken keyif aldım. Okuyamama durumuna da iyi gelir diye düşünüyorum. Hatta okuma alışkanlığı kazanmak isteyenlere birebir, yormayan bir anlatımı var çünkü. Kitap, dışarıdan bakıldığında sıradan bir hayat süren Radley Ailesi’nin aslında vampir olmasını ve bu kimliği bastırarak “normal” bir aile gibi yaşamaya çalışmalarını konu alıyor.
Radley AilesiMatt Haig · Domingo Yayınları · 20252,021 okunma