Puan vermedi·615 syf.··Beğendi
···Okunma: 31 Ocak 2026 01:12 Roman, geleceği anlatıyor gibi yaparken aslında bugünün korkularını büyüten; umudu susturulmuş, insanın insanla değil düzenle savaştığı karanlık bir ayna sanki.Bir sınıfın ütopya şeklinde kurguladığı bir dünya belli bir topluluğunun distopik yaşantısına dönüşebilir mi??? Bu ince çizgi muazzam bir şekilde anlatılıyor.Sözcükler tane tane akarken büyüyüp sanki koca bir volkana dönüşüyor.Başka bir evrende insan yine insan mı ? İşte bu sorunun cevabını merak ederek kitabı elimden bırakamadım.Kahramanlar ve hikayeleri öyle içten öyle derin ki sanki elimizi uzatsak dokunacak gibiyiz.Bu bir başarıdır.Kahraman veya kahramanların yapay düzlemde anlatıldığını hissettiğimde ne yazık ki kitabı zorla okuyorum.Distopik eserlerde bu sahiciliği öne çıkarmak daha zordur burada yazarı tebrik etmek gerekir.Hikayenin merkezinde ise dil olabildiğince sade çabasız güzellikte yormadan akıyor,aktıkça merak da tetikleniyor.Tempo son sayfaya kadar hiç düşmüyor.Yeni dünyanın sanata ve paraya yer vermemesi kurguya derinlik katarken okuyucuya farklı bakış açısı kazandırıyor.
Özetle titizlikle kurulmuş bu dünyanın içinde misafir olmak muazzamdı kalemine sağlık DeryaBıyıklı