Değerli Kitapsever Dostlarım;
#ÖmerFarukİspir'in kaleminden Ulu Hakan'ın Seytan'ın Düzeni Olan Mücadelesinin Hikayesi ABDULHAMID'İN AKIL OYUNLARI eserini #okudumbitti.
Ulu Hakan 33 yıllık iktidar dönemindeki gelişmeleri gelecek nesillere tanıklık etmesi , yeni iktidara gelen yöneticilere de yol haritası olması için "Akıllı Defter " isminde bir eser Sir Katibi Ali Muhsin Bey'e yazdırır.
Osmanli Devletinin en çok konuşulan ve tartışılan Karanlık Asrın Sultanı 33 yıllık iktidar sürecinde, Osmanli Devletinin hem iç işlerinde, hemde dış ülkeler ile ilişkilerinde denge siyasetini sürdürerek Devletinin ömrünün uzatması icin politikalar üreten bir liderin mücadelesini okumus okuyiruz .
Sultan Abdülhamid 'in padişahlık sürecini, Sultan Abdülaziz 'in sehit edilmesi süreci ve onu sehit edenlerin emellerini, Devletinin içindeki hain paşaların oyunlarına karşı izlediği yol haritasi , 1. meşrutiyet ve 2.mesrutjyet süreçlerinde, Amcasının sehit edilmesinde parmakları olanlara karşı mücadelesi, demiryollariyla ulaşmak istedigi hedefler, Mason ve ajanlar ile yaptığı mücadeleleri, Yıldız İstihbarat Teşkilatının kuruluşu ve yaptığı eylemler ve izlediği yolları, Petrol çıkarmak için izlediği politikalar ve nice politikalar ve denge siyasetteki bh eserde bulmak mümkün.
Sultan Abdülhamid 'in denge siyaseti ve mücadelesini merak etmek steyenlerin okuyacağı bir eser.
Yazarımızın kalemi daim okuru bol olsun.
#KitapAşktır #kitapalıntıları #kitapokumakgüzeldir #okuyorum #roman #Kitap #Edebiyat #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #kitapkurdu #kitapaşkı #kitapkokusu #kitapsever #öykü #anı #kitapalıntıları #kitapokumakgüzeldir #bookstagram #books #bookphotography #Sultan #Ittihatçı #Abdülhamid #DengeSiyaseti #Masonlar #YıldızİstihbaratTeşkilatı #Patrol #Demiryolları