Yaşadığımız, yaşamın kısa bir bölümüdür.
2026 9. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2026 16:47
Okuduğum ilk felsefe kitabı olan bu kitap tahmin ettiğimden daha çok etkiledi beni. Genelde daha kurgusal kitaplar hoşuma gittiği için kısa bir felsefe kitabıyla başlamak istedim okumaya. Sayfa sayısı çok az olmasına rağmen içeriği insanı uzunca bir süre düşündürecek bir kitap. Seneca’ nın bu eseri aslında iki kitaptan oluşuyor. Mutlu Yaşam üzerine ve Yaşamın Kısalığı Üzerine… ikinci bölümde okuduğum sayfalardaki cümleleri tekrar tekrar dönüp okudum, her okuduğum cümle durup düşünmeme sebep oldu. Günlük hayat koşturmacasında sürekli endişe halinde geleceği planlamaya çalışıyoruz ve bunu yaparken yaşadığımız anın akıp gittiğinin farkına bile varamıyoruz. Sürekli bir telaş ve kaygı içinde bir daha geri gelmeyecek ne çok zamanımızı boşa harcıyoruz aslında. Eserde en beğendiğim cümlelerden biri de “En büyük yaşam engeli yarına dayanıp bugünü tüketen beklentidir.” cümlesi oldu. Daha ne kadar zamanımız olduğunu bilmeden, bu zamanı sürekli ertelemelerle , endişelerle geçirip gidiyoruz. Zamanın önemini farketmemi , oturup düşünmemi sağlayacak güzel bir okuma oldu benim için.
Mutlu Yaşam Üzerine – Yaşamın Kısalığı ÜzerineSeneca · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202514,5bin okunma