2026 10. kitabı
Merhaba kitap arkadaşlarım Bugün sizlere Çağla Fulya'nın kaleme aldığı Saçımı Boyadım Ama Travmalarım Koyu Kaldı kitabıyla geldim. Bu kitap, geçmişi güzelleştirmeye çalışırken insanın içindeki izlerin bazen olduğu gibi kaldığını hatırlatıyor. Kısa ama vurucu metinlerle; susulanları, ertelenenleri ve “geçti” denilen duyguları görünür kılıyor. Okurken şunu hissettim: Yazar karşımda oturmuş, sakin sakin dertleşiyoruz gibiydi. Bu kitabı okumak, anlaşılmanın sessiz hâliydi. Bazı satırlarda durup kendime kızdım; ne kadar çok eziyet etmişim kendime diye düşündüm. Yazarın anlattıklarının bazılarında kendimi gördüm ve geçmişte yaşadıklarım, sayfaların arasında karşıma çıktı. Kısacası bu kitap; insanız, beşeriyiz şaşarız, kırarız, kırılırız; üzeriz, üzülürüz. Ve bazen en çok kendimize ağır geliriz. Okurken durup düşündüren, insana kendini hatırlatan bir kitaptı. Kendinizle yüzleşmeye hazırsanız, bu kitap sizi bekliyor.🩷
Saçımı Boyadım ama Travmalarım Koyu KaldıÇağla Fulya · Kaktüs Sanat Yayınları · 202530 okunma