2026 11. kitabı
Sekman, başarının önündeki engellerin çoğunun dışsal değil, içsel "limitörler" olduğunu savunur. Kitabın ana felsefesi, insanın kendi potansiyelini bir okyanusa benzetip, bu okyanusu bir bardağa sığdırmaya çalışmasına yönelik bir eleştiridir. Yazım dili oldukça pragmatik; sizi havada uçuracak boş vaatler vermek yerine, yere sağlam basan, stratejik bir öz disiplin modeli sunuyor. Okurken, aslında ne kadar çok "yapamam" bariyerini sadece alışkanlık olduğu için taşıdığınızı fark ediyorsunuz. Bu kitap, bir motivasyon konuşmasından çok, zihinsel bir yazılım güncellemesi gibi; size yeni bir dünya vaat etmiyor, elinizdeki dünyayı nasıl daha geniş sınırlarda yaşayabileceğinizin algoritmasını veriyor.
Limit SizsinizMümin Sekman · Alfa Yayıncılık · 20204,117 okunma
Dün bu incelemenin altına bir yorum yazmıştım ama silinmiş. Aynısını yine soracağım: Tüm incelemeleriniz aynı uzunlukta, aynı şekil ve kalıpta, aynı organik hissettirmeyen yapıda (bence). Gerçekten merak ediyorum sebebini. a) Hayır ben yazıyorum ve bu benim kendi tarzım. b) Yapay zekaya yazdırıyorum. c) Sanane d) Hiçbiri
Mehmet Fatih Narin
Hocam benim incelemelerin çoğu bloglarda genelde, çoğu all tomorrows üzerine yaptığımdan daha uzun onları tek paragraf haline getirip paylaşıyorum ki değerli okurlar da sıkılmasın diye ama çok beğendiklerim daha uzun oluyor hepsini incelerseniz fark edersiniz. Keyifli okumalar ☺️
Yaşadığım şahsi deneyim şu şekilde oldu: geri takip edeyim diye bir incelemelere bakayım dedim 10-15 incelemenin tamamı enteresan bir dille, yapay zekayı andıran şekilde, hep aynı kalıpta ve uzunlukta olunca bir yorumda bulundum merakımdan. Yorumuma bugün baktığımda bulamadım ve silindiğini düşündüm (haliyle). Dünkü yorumu attığımdan beri yaptığınız incelemeler de başka bir dilde, yapıda, samimiyette gözüküyor. Ben de bu durumdan daha da işkillendim yani. Amacım bir şeyleri didik didik ederek olmayan anlamlar çıkarmak değil ama durduk yerde garip şüphelere soktu bu durum beni. Söylediğiniz gibiyse kusura bakmayın diyeyim o halde.
Mehmet Fatih Narin
Sheldon yok hocam ne kusuru yorumunuz göremedim bende bir daha baktım gelen yorumlar kısmında yoktu. Merak ettiğiniz konuları sormak en doğal hakkınız. Keyifli okumalar dilerim🙏