Gönderi

Ocak ayı okumalarım
Kitap okumak dışında hiçbir marifetim yoktu... Ali LidarAli Lidar
1000Kitap
·1 alıntı·
1 +1'leme
·
9,9bin Gösterim
8 Yorum
Aman aman her güne 1 kitap diyebiliriz neredeyse kıskandım çok kıskandımmm
Kıskandım demeniz aslında içinizdeki okuma isteğinizin ne kadar canlı olduğunu göstergesi. Aslında bu bir yarış değil; bazen bir kitabı bir günde yutuyor, bazen tek bir sayfa üzerine günlerce düşünüyoruz. Önemli olan o dünyanın içine girebilmek.
Ocak ayı benim için sadece soğuk havalar demek değildi; 20 kitap ve 6426 sayfalık koca bir dünyaydı. Sol yanımda bağlamanın dertli sesi, sağ yanımda Hakan Günday’dan Steinbeck’e uzanan uçsuz buçaksız hikayeler... Alfred Adler ile insanın ruhuna inerken, Halit Ziya ile aşkın en hüzünlü halini soludum. Müziğin sustuğu yerde kelimeler başladı, kelimelerin bittiği yerde teller titredi. Bu kış, ruhum hiç olmadığı kadar ısındı.
Kendime verdiğim sözü tutmanın gururuyla Ocak ayını kapatıyorum. 20 kitaplık bu kule, aslında yılın geri kalanı için inşa ettiğim zihinsel kalenin temelleri. Franz Kafka’nın Dava' sındaki o tekinsiz koridorlardan geçip, Aydın Keleşoğlu ile tarihin derinliklerine indim. Her kitap, zihnimde yeni bir pencere açtı. Okumak sadece bir eylem değil, her gün yeniden doğmaktır. Bakalım Şubat bizi hangi yeni maceralara davet edecek?
Bazen bir ay, bir ömre bedel hikaye sığdırır içine. Ocak ayı benim için tam olarak böyleydi. Masamda biriken bu kitap kulesi, aslında uykusuz gecelerin, altı çizili satırların ve kahve kokulu sabahların tanığı. Tezer Özlü ile yaşamın ucuna yolculuk ederken, Özdemir Asaf ile çiçek senfonilerine katıldım. 6426 sayfa sonra, ocağın başındaki halimden biraz daha farklı, biraz daha bol biriyim. Yaşasın edebiyat!
Yaşasın yarı yıl tatili 😎🎉 Çok iyi değerlendirip, güzel okumalar yaptım ben de 🙏☺️
Reklam
Teşekkür ederim.
Muhteşem … tebrikler
Teşekkür ederim
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.