2026 10. kitabı
Selamlar nasılsınız? Bugün sizlere romantik komedi türünde, yazarla tanışma kitabım olan bir eserle geldim. Ve net söylüyorum kalemini çok sevdim. Hele ki buradaki ikili. Efsaneydi ya. Tom & Jerry mi desem, yoksa kelebek ve hamam böceği mi? Her sayfada kahkaha attım resmen. Hele ki Leon. “Bebeğim, bebeğim” diye diye dilime dolandın bebeğim Gelelim konusuna: Maria Jones; zeki, çalışkan, düzenli, titiz bir bilim insanıdır. Hayatı sadece işten ibarettir. Bu yüzden hayatına kimseyi almamıştır. Tek bir hayali vardır. Evrensel Bilim Vakfı’na girebilmek ve birçok kişiye faydalı olabilmek. Bir gece bir mekândan çıkarken taksiye biner. Ve bir anda diğer kapıdan bir adam daha biner. Kim mi? Leonardo La Timer. Leonardo La Timer başarılı, zengin, yakışıklı bir iş adamıdır. Aynı zamanda çapkın mı çapkın. Adı sürekli farklı kadınlarla anılır, evlilik ona çok uzaktır. Bir mekânda bir kadını öper. Kadın başkasıyla nişanlıdır. Flaşlar patlar, magazinciler peşine düşer. Kaçmak için bir taksiye atlar ve yan koltuktaki kadını fark eder. Evet evet, o kadın Maria’dır. Üstelik Maria, kardeşinin arkadaşıdır. Leon, Maria’nın arabada sızması üzerine onu evine götürür. Ve sabaha kadar uyanmaz. Sabah olduğunda işe gideceğini söyler ve Leon’u akşam evinde görmek istemediğini net bir şekilde belirtir. Ama Leon’un hayatı o geceden sonra eskisi gibi olmaz. Babası magazin haberlerini gördüğünde Leon’un elindeki her şeyi alır. Düzenli bir hayatı ve düzenli bir ilişkisi olmadığı sürece geri vermeyeceğini söyler. Üstelik şirkette sıradan bir eleman olarak çalışacaktır. Gidecek yeri olmayan Leon soluğu nerede alır dersiniz? Tabii ki Maria’nın evinde. Maria işten eve döndüğünde evden sesler gelir. Hırsız sandığı şey ise. Sabah evden kovduğu adamdır Leon, Maria’ya bir teklif sunar. Beraber kalmaları karşılığında, onun hayalini gerçekleştirmesine yardım edecektir. Maria bu adamdan nefret etse de hayali uğruna kabul eder. Ve işte tam burada olaylar başlar. Birlikte vakit geçirmeye başlarlar, Leon Maria’nın hayatına bomba gibi düşer. Bu bölümlerde gülmekten karnınız ağrıyacak, net söylüyorum. Derken bir gece Maria’nın telefonu çalar. Arayan annesidir. Babasının rahatsızlandığını ve hemen gelmesi gerektiğini söyler. Maria tek gideceğini sanırken Leon da onunla geleceğini söyler. Ve Teksas yolculuğu başlar. Ama bu yolculuk sanıldığı kadar kolay olmaz. Başlarına gelmeyen kalmaz. Zor da olsa Teksas’a varırlar. Maria’nın ailesi o kadar tatlıydı ki. Leon oraya adeta damat adayı olarak gider. Her ne kadar zıt olsalar, inkâr etseler de aralarındaki çekimin farkına varırlar. Eee bir de bizim Leon kıskanç çıkmaz mı. Ve evet kaçınılmaz son. Birbirlerine aşık olurlar. Kitabın sonlarına doğru Leon’un hayatıyla ilgili okuduğum bir yerde içim acıdı. Kesinlikle okumalısınız diyorum ve kaçıyorum.
Beni Deli EdiyorsunHamide Yeşilyurt · Düş Kurguları Yayınevi · 20259 okunma