Açıkçası 8'lerin 9'ların havada uçuştuğunu görünce ben mi farklı bir şey okudum acaba diye düşünmedim değil (¬_¬")
𓐐𓎩𓌉𓇋 Önce biraz konudan bahsedelim;
Lee çok iyi bir aşçıdır. En büyük hayali bir gün kendi yerini açmaktır. İşe girdiği lüks restoran sayesinde ise kendi mekanını açabilecek bir sponsor (mafya da denebilir) bulmuştur. Ancak şans o ya pandemi patlak vermiş, müşteriler azalmış, borç harca batmış ne çalışanlarına ne bankalara ne de yatırımcılarına gereken ödemeyi yapabilmiştir. Ailesi ile de arası geri dönülmez bir biçimde bozulunca ve alacaklılar da ölümle kendisini tehdit edince tek çaresi kalmıştır; arabasına atlayıp kaçmak.
Lee'nin tüm yaşantısı artık bir arabaya sığmıştır. Bir kafede kayıt dışı çalışıp, geçimini sağlamaktadır. Arabasını park edip, dinlendiği bir günde ağlayan bir kadın sesi duymuştur. Önce umursamamıştır. Ta ki kadın buz gibi denize atlayıp ortalıktan kaybolana kadar. Lee tüm saklı yaşamını ve tehlikeleri bir kenara bırakıp denize atlayan kadını kurtarmıştır. Boğulan gizemli kadının ismi Hazel'dır ve psikopat kocasından kaçmak için Lee'den yardım istemektedir.
Ama Lee ise kaçak bir yaşam sürmektedir ve bu kadını doğru düzgün tanımıyordur. Zaman geçtikçe arkadaş olurlar. Ancak rayına oturmayan bazı şeyler vardır. Hazel'ın kocası hakkında anlattığı her şey doğru mudur? Bunca bilinmezliğe rağmen Lee, ona gerçekten yardım edecek midir?
. ₊ ⊹ . ₊˖ . ₊. ₊ ⊹ . ₊˖ . ₊. ₊ ⊹ . ₊˖ . ₊. ₊ ⊹ . ₊˖ . ₊
Şimdi müsadenizle karakter analizi ve spoiler olmadan kendi yorumuma geçmek istiyorum 𓂃︎
Yazarın dili çoğu kişinin benzettiği gibi Freida McFadden'a benziyor. Zaten benzer türde ve stillerde yazıyorlar. Keza Alice Feeney de öyle.
Kitabın sonuna kadar heyecan dorukta gidiyor bu arada. Cidden sonuna kadar o gizem sürüyor. Ama işte o son yok mu o son...
Ha zannetmeyin ki mutsuz sonla bitiyor. Hayır, aslında mutlu sonla bitiyor. Ancak bu kadar gizem ve heyecan doruktayken, bu denli sönük ve basit bir son yazılması doğal olarak okuyucuyu hüsrana uğratıyor.
Kitabı okuduktan sonra aklınızda soru işareti kalıyor. Olaylar oturmuyor. "Ee ne oldu şimdi? Ona ne oldu? Şuna ne oldu?" diyerek bitiriyorsunuz kitabı. Yan karakterler hakkında ucu açık bir son yani. Bu kurgu türünü yazan bir yazar için fazla geçiştirilmiş bir son diyebiliriz.
Favori gizem kitaplarımdan biri olabilecekken olamaması üzdü açıkçası :D Neyse yazık olmuş diyelim. Yine de okumak isteyenler okusun elbette hiçbir şey kaybetmezsiniz. Hatta o son belki sizi tatmin edecektir bilemiyorum ¯\_(ツ)_/¯
Zevk meselesi işte.