···Okunma: 01 Şubat 2026 17:34 Mutlaka okuyun!
Kitabı kastediyorum.
Okuduğum bir kitabı birinin okumasını istediğimde genelde tereddüt ederim. İnsanların düşünce ve duygu dünyası ile kitap arasında sağlam bir ipucu bulmadan da önermek istemem. Ama bu bu kitabı tereddütsüz herkese önerebilirim.
Okurken o hazzı, o klasik okuma tutkusunu yaşadığım ender kitaplardan oldu. Kahramanımızın başından geçen olaylar, aslında insanlığın başından geçen olayların özeti. "Sadık"ın hayatını, talihle olan savaşını, kaderine nasil da baş kaldırdığını görüyoruz. Arkadaşlığı, saygıyı, sevgiyi anlıyoruz. Kötülüğün şekilsiz gölgesinin insan yüzüne nasıl yayıldığını görüyoruz. Cehaletin dipsiz kuyusuna inip aydınlığın zirvelerine çıkıyoruz. Sadık'la insanı tanımaya, insanı anlamaya başlıyoruz. "Kader" denilen kavramin ete kemiğe büründüğüne şahit oluyoruz. Sözün özü, okurken tüm insanlığın yaşadığı veya yaşayabileceği bir dünyadan geçiyoruz.
Okurken büyüklerimden masal dinliyorum hissine kapıldığımı da söylemezsem olmaz. Ne zamandır, bir kitabın beni bulmasını, dünyasının beni sarsmasını umuyordum. Sanırım, niyetlerin gerçeğe açılan gizli bir yolu var. Okuduğum için mutlu olduğum, lezzetini uzun süre dilimde taşıyacağım için hâlâ heyecan içinde oldugum bu kitabı, keyifle, herkese öneriyorum.
Şimdiden keyifli okumalar diliyorum.