2026 2. kitabı
gerçekten komik bi oyundu, tam sıkıcılaşmaya başladığında (sayfa seksenlerde) asıl bomba patladı ve çok komik bitti. edebi değeri var mıdır bilmem ama oscar wildeın da yazarken alay amacı güttüğü kesin.
Ciddi Olmanın ÖnemiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20251,646 okunma
Çağlar Karataş
hatta karakter demem bile doğru olmayabilir çünkü bu iki karakter de onun kaleminden çıkmasına rağmen onun kişiliğine sahip olabilir. bu çıkarıma okuduğum üçüncü bir kitaptan varıyorum, 'sosyalizm ve insan ruhu'ndan. üç kitapta da aynı düşüncelere sahip aynı asilik başınabuyrukluk gösteren alaycı ve üsttenbakan düşünce yapısı var ve ikisi farklı karakter, biri de wildeın düşüncelerinin ta kendisi. haliyle belki de algernon ve lord henry hiç var olmamıştır, ikisi de wildeın şekillenmiş sıfatıdır
Çağlar Karataş
bir de şöyle bir nokta var, oscar wilde farklı karakterler yaratmakta yetenekli değil. algernondu sanırım, lord henryden hiç de farklı değil. absürt olaylar silsilesi olmasa henry ile dorianın isimlerini eklesen hiç sırıtmaz
Çağlar Karataş
ismine aldanmayın, inanılmaz ciddiyetsiz bir oyun