2026 17. kitabı
7. Kurban, polisiye seven biri olarak beni daha ilk sayfalardan içine çeken bir hikâye oldu. Kitap, yıllar önce “Gül Biçen” adlı seri katilden kurtulmayı başaran Kate Doyle’un, geçmişini geride bıraktığını sandığı bir noktada yeniden kâbusun içine sürüklenmesini anlatıyor. Her şey, işlenen cinayetlerin ardından Kate’in kapısına bırakılan tek bir kırmızı gülle başlıyor. Bir de o ürpertici mesajlar… Açık konuşayım, ben bu yazarı Kayıp Kurban ile tanımıştım ve kalemini sevmiştim. Polisiye kurgularda benim için gizem çok önemli; olaylar kolay tahmin edilmemeli, tempo düşmemeli. Bu yüzden 7. Kurban’a başlarken beklentim vardı. Ve evet, yazar bu konuda beni yarı yolda bırakmadı. Aksiyon dozu yüksek, tempo diri ve “bir bölüm daha okuyayım” dedirten bir akış var. Kate karakteri bana oldukça gerçek geldi. Yaşadığı travmanın izleri silinmiş gibi görünse de, aslında her şeyin hemen altında durduğunu hissettiriyor. Geçmişten kaçtığını sanarken onunla yüzleşmek zorunda kalması, hikâyenin en güçlü yanlarından biri bence. Korkuları, tereddütleri ve zaman zaman çaresizliği hiç abartılmadan verilmiş. FBI danışmanı Ryan Strickland ise hikâyeye denge katan bir karakter. Ne aşırı kahraman ne de silik. Kate’le olan ilişkisi de sadece olayları ilerletmek için yazılmamış, aralarında gerçek bir güven duygusu var. Bu da kitabın polisiye tarafını güçlendiriyor. Gizem unsuru bence başarılıydı. Katilin kimliğiyle ilgili ipuçları serpiştirilmiş ama “çok bariz” hissettirmiyor. Yazar burada okuyucuyla küçük bir oyun oynuyor gibi. Aksiyon sahneleri yerinde ve dozunda; ne gereksiz uzatılmış ne de yüzeysel geçilmiş. Polisiye seviyorsanız, özellikle tempolu ve karanlık hikâyelerden hoşlanıyorsanız tatmin olacağınızı düşünüyorum.
7. KurbanJennifer Hunter · Sonsuz Kitap · 202620 okunma