Yeni bir kitap ile geldim Milyon Dolarlık Yalan
Konusundan biraz bahsedecek olursak: Emery Eastwood babasının yönettiği Kütüphane dükkanını 5 yıl önce babası ölmeden ona miras olarak bırakmıştır. Annesini de daha küçük iken kaybeden Emery ailede kalan tek çocuk olarak bu mirası devam ettirmek de kararlıdır. Ancak bu işler hiç de kolay değildir.
Bir kaç gün önceden karşı dükkanlarına açılan bir kütüphane ile işleri eskisi kadar iyi gitmemeye başlar. Bu da yetmezmiş gibi daha bir çok kötü şey üst üste gelmeye başlar.
Kiracı olarak kaldığı evden çıkarılmak, kütüphane de çalışan işçilere yeteri maşlarını verememek ve kütüphanesine gelen bir müşterinin ona karşı açmış olduğu dava gibi bir çok şey başına gelir.
En sonunda başka yol bulamayan Emery çareyi kütüphanesini tamamen kapatmakta bulur. Her ne kadar bunu yapmak istemese de başka yapacak bir şey kalmaz.
Ertesi gün ansızın kütüphanesine gelen ünlü bir iş adamı olan Callum McCord Emery'e hiç beklemediği bir teklif sunar o da: Anlaşmalı Evlilik. Callum babasından ona kalan mirası alabilmek için bir an önce evlenmesi gerektiğini ona açıklar. Emery başta bunun bir kamera şakası olduğuna inanıp adamı görmezlikten gelir.
Ancak ondan sonraki bir kaç günde işlerin nasıl düzeleceğine dair hiç bir fikri olmayan Emery işin ciddiyetini anlayınca teklifi kabul eder. Ancak karşılığında o da bir teklif sunar: Evlenir evlenmez 20 milyon dolar hesabına geçecektir.
Callum teklifini kabul edip aynı gün içerisinde bir papaz ve avukat bulup bütün işleri halleder.
Emery bunun bir anlaşmalı evlilikten öte olmadığının farkındadır ancak Callum için aynı şeyler geçerli değildir.
Emery gün geçtikçe Callum'a karşı bir şeyler hissetmeye hatta Callum'un ona karşı olan hislerine karşılık vermeye başlar. Callum ise Emery'in yavaş yavaş güvenini kazanmaya başlar.
Her şey yolunda gitmeye başlasa da Callum'un bir anda iş seyahatlerine çıkması ile Emery buna anlam vermekte zorlanır. Callum'un burada bir şirketi işi olduğunu bildiğinden ansızın gidilen bu seyahatler ile iyice şüphelenmeye başlar.
Callum ne kadar çok işin arkasını irdelememesini söylese de Emery dayanamayıp bu gizemli sırrın peşine düşer.
Ve bu evliliğin arkasında ki asıl sebeb ile çıktığı gezilerin arkasında ki gerçeği öğrendikten sonra Emery Callum'a bir daha aynı şekilde güvenebilecek midir?
Peki her şeyin arkasında ki bu sır neydi?
Bakalım bundan sonrasında bizi neler bekliyor olacak??
İncelemeye gelirsek: Aslında kitapta çok darc bir cinsellik söz konusu ve bunlarla ilgili hoşuma gitmeyen şeyler var. Fakat ben yine de size bu kitapı beğendiğimi söyleyebilirim. Callum karakterimiz boş zamanlarında çok "Grinin elli tonu" flimini izlemiş galiba. İçinden böyle bir canavarın çıkacağını hiç düşünmüyordum. Callum karakterini sevdim takıntılı derece de sevmesini Emery'i çok çekici buldum. Normalde de bir Darc romance seven biri olduğumdan bunlar hoşuma gidecek troplar. Ama onun dışında hoşlanmadığım şeylerden bir tanesi kızın ona gelmesini sağlayana kadar hayatının bildiğin içine etmesi. Kız da bunu asla güzel bir şey olarak görmüyor tabi ama aşk söz konusu olduğunda hemen affediveriyor. Emery'in Callum'un ilk ona evlenme teklifini sunduğunda teklife bodoslama atlamaması çok hoşuma gitti gerçekten. O yönden bana kendini sevdirdi diyebilirim.
Başlamadan önce kitapa kapağında görünce aklıma ilk gelen şey romantik komedi tarzı olacağıydı. Ama derler ya "İçi seni dışı beni yakar" bende de tam tersi etki yarattı işte.
Öyle işte güzel bir kitaptı ve beğendim. Çok kötü, hiç hoşuma gitmedi diyebileceğim bir sahne olmadı çok şükür. Sadece cinsellik bakımından bir tık zorlamış olabilir. Neyse "Grinin elli tonu" diyeyim ve susayım ben kısa ve öz olarak.
Bu ara da şu konuyu da bir açıklığa kavuşturmak isterim ki. Kitapın son sayfalarında Callum'un bulaşmış olduğu çete olan şey ile ilgili kafam da soru işaretleri var. Söyle ki: Emery son sayfalarda Callum'a bu çete işinde ona yardım etmek istediğini fona söylüyor. Callum tabiki de buna karşı çıkıyor. Yani sanki Kitapın devamı gelicek de biz bu çete işini kökten çözeceğiz gibi tahminler olusturdum. Ama şöyle bir şey var ki: Hem kitapın sonunda koca bir SON yazıyor. Hem de eğer yanlış okumadıysam bu kitapın bir seri başlangıcı olduğu yazıyordu. Bu konu ile ilgili hala kafam da oturmayalar şeyler var ama bilemiyorum yani. Neyse umarım seri bu şekilde hiç bozmadan devam eder.
Bu kitapın incelemesi de buraya kadardı
O zaman bir sonraki kitap incelemesinde görüşmek üzere
Hoşça kalın kitapla kalın
Bye