Tanrım yardım et.
📌Arapça öğrenmem gerek. 📌Kürtçe öğrenmem gerek. 📌Rusça öğrenmem gerek. 📌Çince öğrenmem gerek.
5 +1'leme
24,9bin Gösterim
Dökümcü hasip abi vardı memeleketten sadece Kürtçe biliyordu İstanbul’a çalışmaya gideceği için zorluk çekmemek adına Kürtçe kullanmamaya çalışıp Türkçeyi öğrenmeye çalışıyordu Kürtçeyi konuşmaya konuşmaya unuttu Türkçeyi de öğrenemedi şu anda hayatına dilsiz devam ediyor.
Ciddi misin Cihan?😂
Ege
Ya lütfen boş boş şeyler yazmayın lütfen ya linçleyecek bir şey arıyorsunuz sizi ne ilgilendiriyor benim hangi dilleri seçtiğim. Hobi olarak değil zorunlu olarak istiyorum bunları, hobi olarak dil istesem bunlar olmazdı. Bir kere beni birazcık tanıyan, -bakın gazetecilikle alakası olmadan diyorum- okuduğum kitaplara, konuştuğum konulara ve ilgilendiğim yazarlara bir kez olsun denk gelmiş olan, neden bu dilleri öğreneceğimi bilir.
Ege
"Tanrım yazmış ve Arapça öğrenmek istiyor" gibi saçma sapan yorumlarda bulunmayın. Kalıplaşmış yargılarınızı bir kenara atın. Bu arada normalde "Rabb'im, Allah'ım" derim lakin zaten farklı dillerden dolayı sık sık karıştırıyorum. Ve Arapça deyince direkt dine bağlamayın, din ayrı şeydir dil ayrı şeydir. Bir kelimeyi nerede nasıl kullanacağımı iyi biliyorum size düşmüyor.🌿
Ege
4 yıl içerisinde birini C2, birini C1, diğer ikisini de B1 seviyesinde öğrenmem gerekiyor.
Ege
Buraya yazmak yerine eyleme geçebilirsin gibi düşünenler, tatlı yüreğinizi ve üstün zekanızı benim için yormayın. 5 saat Arapça çalıştıktan sonra öğreneceğim diğer dilleri de düşünüp buraya yazdım. Bilen varsa günlük olarak maruz kalmam için yardım istiyorum aynı zamanda. Yani o güzel o çok iyi niyetli yorumlarınızı benden uzak tutun.🌿
Bende 6 dik biliyorum AMA RUSÇAYI ACİLEN GELİŞTİRMEM LAZIMMM
Ege
6 dil, mükemmel. Hangileri ve hangi seviyede?
3 senede 5 dil öğrenmek zor değil