"Bir şarkı vardı dinlerken umuda tutunmamı sağlayan.
Birde umut vardı, tükendiğim anda yeniden çoğaltan."
Selam canlar
Bugün sizlere Alminaa Almina kaleminden serinin ikinci kitabı Bir Mimoza Masalı - Kuzey Rüzgarı ile geldim...
Aşkın aile olmanın, geçmişle yüzleşmenin oldukça yoğun işlendiği bir devam kitabı ilk kitap öyle heyecanlı bir yerde bitmişti ki devamına başlarken yine aynı heyecan oluştu.
Anlatmaya başlamadan önce +18 uyarımı yapayım sonra neden belirtmediniz diyenler olmasın...
Liza ve Poyraz’ın hikâyesi yalnızca saf bir aşk romanı değil, öncelikle onu belirteyim.
Aynı zamanda geçmişle yüzleşme, pişmanlık, umut ve yeniden bağ kurma temaları oldukça yoğunlukta.
İkisi de sırlar ve travmalarla dolu geçmişleriyle yüzleşirken, kızlarıyla birlikte dış dünyanın zorluklarından kaçıp aşklarını korumaya çalışırlar.
Lakin Liza’nın yaşadığı travmalar ve Poyraz’ın intikam arzusu, bu aşkın önünde büyük bir engel oluşturur.
Liza, geçmişindeki travmalarla mücadele ederken Poyraz ise sevdiği kadın için büyük fedakârlıklar yapar, tutkulu ama bazen kontrolsüz davranışlarıyla karşı karşıya geliyoruz.
Bunun en büyük sebebi Poyraz'dan çalınan yıllar belkide.
Poyraz 10 yıl sonra baba olduğunu öğrenir.
Kaybedilen koskaca 10 yıl bu 10 yılda yaşanan tarifsiz acılar. Hiç biri için kolay olmamıştır.
Liza ve Poyraz, yalnızca aşık iki insan değil, geçmişten gelen acılarla mücadele eden iki yaralı yürek onların hikayesi gerçek bir hikâyeden oluşuyor buda insanı en çok etkileyen kısmı bu yaşananların gerçek bir hikayeden olduğunu bilmek, bunları birilerinin yaşadığını düşünmek, hiç kolay değil.
Bu hikayede en çok kızdığım kişi Jülide oldu.
Liza'nın annesi...
İlk kitapta hiç sevmemiştim Jülide 'yi ikinci kitapta tamamen nefret ettim.
Böyle bir anne olamaz , olmamalı...
Bir anne kendi mutsuz hayatını nasıl olurda kızlar annesinin kaderini yaşarmış sende buna mahkumsun diyebilir.
Canından bir parçaya nasıl böyle acılar cektirir.
Son olarak Leyla'nın çok güzel bir dost olduğunu görmek çok güzeldi ve Yağız'la aralarındaki sahneler çok iyiydi.
Yine öyle bir yerde bitti ki kitap üçüncü kitabı merakla bekliyorum en kısa zamanda kavuşmalıyız.