·496 syf.····Okunma: 31 Ocak 2026 21:53 Halide Karaca, on yedi yaşında bir genç kızdır ve iki yıldır babasının timinde asker olan Ali Deniz Derenoğlu'a aşıktır. Ali Deniz'in doğum gününde ona aradığı bir kitabı almış ve hediye etmiştir. Ancak o akşam Ali Deniz ve arkadaşı Arya'nın konuşmalarına şahit olduğunda kalbi bir daha toparlanmayacak şekilde Ali Deniz tarafından kırılmıştır.
Halide doğup büyüdüğü şehri terk etmiş ve aradan geçen dokuz yılın ardından başarılı bir doktor olmuştur. Yıllardır ayak basmadığı şehre ise bir konferansa katılmak için geri dönmüştür. Ve babasına sürpriz yapmak için girdiği odada yıllar önce kalbini kıran adamla yeniden karşılaşmıştır.
Ali Deniz, geçen dokuz yılın ardından yüzbaşı olmuştur. Yıllar önce kalbini kırdığı kızı yeniden karşısında görmeyi beklemiyordur. Ali Deniz, Halide'nin kalbini geri kazanmaya ve onu bir kere daha kendinden uzaklaştırmamaya kararlıdır.
Ancak Ali Deniz'in sırlar içindeki geçmişi onların önüne çıkan en büyük engel olacaktır.
Ayıla bayıla okuduğum kitaplardan biri oldu.Halide küçük kalbine büyük kırgınlıklar saklamak zorunda kalmıştı ve yıllarca unutamadığı bir aşkın içinde debelenip duruyordu.Ali Deniz ise yıllar önce kırdığı kalbin aslında ne kadar değerli olduğunu sonradan fark etmişti.İkilinin diyaloglarını, birbirleriyle sürtüşmelerini, Ali Deniz'in kıskançlıklarını ve Halide'nin iç sesini okumak çok keyifliydi.Ali Deniz'in geçmişini, yaşamak zorunda bırakıldılğı şeyleri okudukça kalbim ağrıdı.O kadar büyük bir kalbe ve çokça sevgiye sahipken hiç sevilmemişti.Halide ise onun tüm sevilmeyişinin karşılığı gibi onu o kadar çok sevdi ki...Halide'nin babasına ise ayrı sinirlendim.Adamın içine şeytan kaçtı sanki tövbe estağfurullah.Ayrıca kalp kırıklıklarının yanı sıra eğlenceli olaylarda olmadı değil.Alphan ve Boran favorim oldular.Boran'ın turşu sevdasına gecenin köründe turşular yemiş olabilirim.Kitabın sonu ise felaketin fel'inde bitti.O yüzden ikinci kitap bir ihtiyaç benim için.Sizlerde acilen okumalısınız.